Hiihtopomoksi tarjolla todellinen jokerikortti – kultavalmentajan kanssa käyty keskusteluja

Julkaistu:

Hiihtolajit
Toni Roponen myöntää kiinnostuksensa Hiihtoliiton toiminnanjohtajan työhön. Hän on keskustellut asiasta valitsijoiden kanssa.
Suomen tunnetuimpiin hiihtovalmentajiin kuuluva, Matti Heikkisestä ja puolisostaan Riitta-Liisa Roposesta maailmanmestarin valmentanut Toni Roponen, 45, on ensimmäinen todella nimekäs hahmo, joka ilmoittaa kiinnostuksensa Hiihtoliiton toiminnanjohtajan paikkaan.

Se vapautui tänä keväänä, kun Mika Kulmala yllättäen päätti irtisanoutua. Roponen vahvisti kiinnostuksensa Ilta-Sanomille tiistaina. Uuden johtajan valitsee Hiihtoliiton hallitus.

– Olen käynyt keskusteluja valinnasta vastaavien tahojen kanssa muutaman kerran ja ilmaissut, että olen käytettävissä, jos minun osaamiseni ja antini kiinnostaa liittoa. Työ on erittäin kiinnostava, mutta en ole missään pakko- tai ajolähtötilanteessa, totesi Roponen.

Hän työskentelee tällä hetkellä tv-yhtiö Discoveryn kestävyyslajiasiantuntijana Eurosportilla, sykemittari- ja pyöräilytietokonevalmistaja Polar Electron konsulttina sekä Iltalehden lajiasiantuntijana. Aiemmin liikuntatieteiden maisteri Roponen on analysoinut kestävyyslajeja myös MTV:llä ja Ylellä. Hän on myös mm. entinen ampumahiihdon päävalmentaja ja Virpiniemen liikuntaopiston rehtori.

Roposta ei ole ainakaan vielä haastateltu toiminnanjohtajan tehtävään, johon muina mahdollisina ehdokkaina on mainittu ainakin työtä vt. pohjalta hoitava Marleena Valtasola ja liiton kaupallinen johtaja Jari Töykkä. Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen ei ole ilmoittanut kiinnostustaan.

Roponen luettelee vahvuuksikseen mm. pätevän koulutuksen, huippu-urheilutaustan ja lajiymmärryksen, toimivat media- ja yrityssuhteet, laajat henkilösuhteet sekä suuren intohimon.

– Samaan aikaan joku on voinut profiloida minut julkisuuden kautta liikaakin vain valmentajaksi. Toiminnanjohtaja ei valmenna, ja osaisin varmasti erottaa nämä roolit. Osaamisellani pystyisin varmasti auttamaan myös mäkihyppyä ja yhdistettyä, paraikaa Eurosportilla pyöräilyn Italian ympäriajoa kommentoiva Roponen sanoi.

Haukiputaalla vaimonsa ja tyttärensä kanssa asuvan Roposen valmennuskiireet hellittivät tänä keväänä, kun Matti Heikkinen lopetti uransa. Riitta-Liisa Roponen, 41, aikoo yhä kilpailla. Lisäksi Roponen tekee harjoitusohjelmia Oulun Hiihtoseuran junioreille.

Hiihtoliiton tavoite on, että uusi toiminnanjohtaja olisi valittu ja julkistettu viimeistään kesäkuun aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt