Norjalaisvalmentaja kauhisteli Seefeldin dopingskandaalia: ”Pahempaa kuin äidin murhaaminen” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Norjalaisvalmentaja kauhisteli Seefeldin dopingskandaalia: ”Pahempaa kuin äidin murhaaminen”

Trond Nystad antoi Seefeldin MM-kisojen dopingkärystä hyvin erikoisen lausunnon.

Julkaistu: 14.4.2019 13:09

Itävallan maajoukkueen jättäneen norjalaisvalmentajan mielestä dopingin käyttö on paljon pahempaa kuin oman äidin murhaaminen.

Seefeldin MM-kisojen dopingskandaali kuohuttaa edelleen. Nyt suurta dopingkäryä ovat kommentoineet Aftonbladetin mukaan myös Norjan antidopingtoimikunnan puheenjohtaja Thorhild Widvey, Norjan hiihtomaajoukkueen jättävä johtaja Vidar Löfhus ja Itävallan hiihtomaajoukkueen dopingkäryn jälkeen jättänyt norjalaisvalmentaja Trond Nystad.

Nystad ilmoitti Seefeldissä voivansa pahoin nähtyään kohuvideon, jossa itävaltalaishiihtäjä Max Hauke jäi itse teosta kiinni. Videolla näkyi, kuinka Hauke sai suoneensa uutta verta.

Kuvat etoivat myös Thorhild Widveytä.

– Seefeldissä näkemämme kuvat olivat shokeeravia. Ne veivät ilon urheilijoidemme fantastisista saavutuksista MM-kisoissa. Suurimmalle osalle verkkokalvoistamme jäi kummittelemaan kuva Max Hauken paljastumisesta, Widvey kertoi taannoin Norjan antidopingtoimikunnan seminaarissa.

Vidar Löfhusin mielestä Norjan poliisi voisi perustaa oman ”dopingpoliisin”. Siitä voisi olla iso apu Norjan antidopingtyössä.

– En haluaisi sanoa, että se on ratkaisu, mutta se on osa sitä. Minulle tässä on kyse resurssien vähyydestä yhteiskunnassa ja antidopingtyössä. Mutta poliisin käyttämisenä pelotteena voisi olla iso vaikutus, Löfhus perusteli NTB:lle.

Itävallan entinen norjalaisvalmentaja Trond Nystad puhui dopingskandaalista kovin sanoin.

– Kun vartuin, äidin murhaaminen oli paha asia, mutta dopingin käyttö on vielä pahempaa, Nystad kertoi uutistoimisto NTB:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?