Yle menetti hiihdon MM-kisojen ja maailmancupin tv-oikeudet – jättikaappaus koko Pohjoismaissa!

Julkaistu:

Hiihto
Pohjoismaiden hiihtolajien ja alppihiihdon tv-oikeudet lähtevät Yleisradiolta kaudesta 2021–2022 lähtien.
Nordic Entertainment Group kertoi torstaiaamuna hankkineensa pohjoismaisten hiihtolajien ja alppihiihdon mediaoikeudet yksinoikeudella viiden vuoden ajaksi.

Uusi sopimus alkaa kauden 2021–2022 alusta, eli Yleisradio ehtii näyttää vielä Oberstdorfin MM-kisat keväällä 2021.

Nordic Entertainment Group kertoo näyttävänsä kisoja sekä ilmaispalveluissaan että maksukanavilla. Näitä ovat muun muassa Viasatin urheilukanavat ja Viaplay- ja Viafree-suoratoistopalvelut. Näistä viimeksi mainittu on ilmaiskanava.

Uusi mediaoikeussopimus kattaa hiihdon MM-kisat vuosina 2023 ja 2025. Lisäksi Nordic Entertainment Group näyttää maastohiihdon, alppihiihdon, mäkihypyn, yhdistetyn, lumilautailun ja freestylehiihdon maailmancupit.

Sopimus kattaa kaikki maailmancupin kisat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Nordic Entertainment Group nappasi vastaavat mediaoikeudet myös Ruotsissa ja Norjassa. Myös näissä maissa hiihtolajeja televisioi aiemmin paikallinen yleisradioyhtiö. Ruotsissa oikeudet olivat SVT:llä ja Norjassa NRK:lla.

Suomessa Yle osti hiihtolajien mediaoikeudet Infrontilta viisivuotisella sopimuksella vuosiksi 2016–2021. Talvilajien maailmancupit palasivat Ylelle syksystä 2018 lähtien. Sitä ennen oikeudet olivat MTV:llä.

Juttua päivitetty klo 9.56. Lisätty tarkennus siitä, että uusi sopimus alkaa syksyllä 2021.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt