ARD: MM-Seefeldin dopingskandaali levisi uuteen lajiin – epäiltynä saksalainen olympiakävijä - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

ARD: MM-Seefeldin dopingskandaali levisi uuteen lajiin – epäiltynä saksalainen olympiakävijä

Veridopingista epäillään nyt saksalaista pikaluisteluhuippua.

Julkaistu: 24.3.2019 21:08

Seefeldin hiihdon MM-kisoista alkanut dopingskandaali on levinnyt uuteen urheilulajiin, kertoo saksalaiskanava ARD.

ARD uutisoi, että Saksan pikaluistelumaajoukkueen miesjäsenen epäillään kuuluneen Seefeldissä pidätetyn dopinglääkärin Mark Schmidtin asiakaskuntaan.

Kanavan lähteiden mukaan Schmidtin dopingverkoston jäsenet manipuloivat pikaluistelijan verta useaan otteeseen talviolympialaisten alla.

Skandaalia Saksassa tutkiva Münchenin dopingsyyttäjä Kai Gräber ei halunnut vahvistaa tutkinnallisista syistä ARD:n tietoa. Myöskään Saksan antidopingviranomainen ei vielä kommentoi asiaa.

ARD:n toimittaja soitti epäillylle urheilijalle, mutta tämä vaikeni täysin.

Urheilulääkäri Mark Schmidtin dopingverkosto paljastui MM-hiihtojen aikaan, kun Itävallan ja Saksan poliisi teki samanaikaiset ratsiat Seefeldissä ja saksalaisessa Erfurtin kaupungissa, jossa Schmidtillä oli salainen dopinglaboratorio.

Seefeldissä jäi kiinni viisi maastohiihtäjää, jotka olivat käyttäneet Schmidtin veridopingpalveluita: virolaiset Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, kazakstanilainen Aleksei Poltoranin ja itävaltalaiset Dominik Baldauf ja Max Hauke. Poliisi nappasi viimeksi mainitun kiinni itse teossa, kesken veritankkauksen.

Lisäksi itävaltalaiset pyöräilijät Georg Preidler ja Stefan Denifil ovat tunnustaneet kuuluneensa Schmidtin asiakaskuntaan.

Syyttäjä Gräber kertoi hiljattain, että viranomaisilla on tiedot 21 urheilijasta, joita Schmidtin verkosto on doupannut. Urheilijat edustavat viittä eri urheilulajia, joista kolme on talviurheilulajeja.

Kesälajeiksi ovat paljastuneet pyöräily ja kestävyysjuoksu. Talvilajeja tiedossa on kaksi: maastohiihto ja nyt pikaluistelu. Kolmas talvilaji on vielä mysteeri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?