Laturaivo repesi maailmancupissa! Venäläishiihtäjä löi Frida Karlssonia sauvalla – ”Brutaali isku”

Julkaistu:

Maastohiihto
Venäläinen Julia Belurukova syyllistyi törkeään temppuun hiihdon maailmancupin sprinttikilpailussa Quebecissä.
Julia Belurukova menetti hermojensa hallinnan naisten sprinttikilpailun erävaiheessa. Hän löi edellään hiihtänyttä Ruotsin MM-sensaatiota Frida Karlssonia, 19, sauvalla.

Belurukova suuttui Karlssonille, kun tämä hiihti hänen eteensä ja osui häneen vahingossa sauvallaan. Belurokova kosti lyömällä Karlssonia sauvallaan ylävartaloon. Iskun voimasta Belurukovan sauva hajosi ja hän jäi erän viimeiseksi.

– Brutaali isku venäläistytöltä, norjalainen hiihtoasiantuntija Petter S. Skinstad kommentoi tapausta tuoreeltaan Twitterissä.
Erän jälkeen Belurukova vielä hylättiin epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi.

Karlsson selvisi jatkoon ja meni välieristä finaaliin asti. Hän sijoittui lopulta viidenneksi.

Naisten sprintin kaikki palkintosijat menivät ruotsalaishiihtäjille: Stina Nilsson voitti, vain sadasosan Nilssonille hävinnyt Maja Dahlqvist oli toinen ja Jonna Sundling kolmas.

Nilsson pääsi Quebecissä juhlimaan myös sprintticupin kokonaiskilpailun voittoa. Hänestä tuli hiihtohistorian ensimmäinen ruotsalaisnainen, joka on vienyt sprintticupin nimiinsä.

Suomalaisista Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen karsiutuivat erävaiheen ensimmäisellä kierroksella. Anne Kyllönen ja Laura Mononen eivät selvinneet aika-ajoista pudotushiihtoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt