Therese Johaug kommentoi ensimmäistä kertaa MM-Seefeldin dopingskandaalia: ”Tapahtuu paljon, mistä emme tiedä”

Julkaistu:

MAASTOHIIHTO
Vuonna 2016 dopingista kärynnyt Therese Johaug kommentoi Expressen-lehdelle ajatuksiaan Seefeldin MM-kisojen dopingskandaalista.
Norjan hiihtokuningatar Therese Johaug on kommentoinut ensimmäistä kertaa Seefeldin dopingskandaalia. Expressenin mukaan MM-kisojen aikana Johaug ei halunnut puhua siitä lainkaan.

Sunnuntaina hiihdetyn Falunin maailmancupin naisten 10 kilometrin (v) kilpailun jälkeen Johaug oli valmis kertomaan Expressenille mielipiteensä Seefeldissä tapahtuneesta dopingskandaalista.

Viisi hiihtäjää otettiin kiinni kisapaikkakunnalla tehdyissä ratsioissa ja myöhemmin poliisikuulusteluissa he myönsivät veridopingin. Itävallan Max Hauke otettiin kiinni ratsiassa itse teosta kesken verenvaihdon.

– Mielestäni on kamalan surullista, että se (doping) jatkuu täällä ja sitä tapahtuu tällä tavalla, Johaug kommentoi.

– Nimenomaan kun kyse oli isäntämaasta... Siellä oli niin paljon vapaaehtoisia, jotka tekivät kovasti töitä, jotta Itävalta saisi hyvät MM-kisat, ja sitten he tekevät näin. Se ei kuulu urheiluun.
Vaikka veritankkausta ei dopingtesteissä aina huomaakaan, Johaug ilmoitti silti luottavansa antidopingjärjestelmään.

– Oletan, että kaikki kilpailuihin osallistujat eivät tee sitä. Totta kai keskityn vain itseeni ja siihen mitä minä teen, Johaug kertoi ja jatkoi:

– On todella hienoa, että kulissien takana tehdään töitä. Näköjään täällä vielä tapahtuu paljon sellaista, mistä emme tiedä mitään.

Johaug kärysi itse klostebol-nimisen anabolisen steroidin käytöstä vuonna 2016 ja sai 18 kuukauden kilpailukiellon. Johaug kertoi aineen tulleen maajoukkuelääkärin antamasta huulivoiteesta.

Seefeldin MM-kisoissa Johaug voitti kolme MM-kultaa ja sunnuntaina Falunin maailmancupissa hän voitti naisten 10 kilometrin (v) matkan.
  • Lue lisää: Tempauksillaan kohauttanut ruotsalaishiihtäjä sivaltaa dopingsuossa tarpovia kilpakumppaneitaan: ”Oli sairasta nähdä se”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt