Holmenkollenin railakas yleisö ei pettänyt taaskaan – skottihiihtäjälle tarjottiin kisan aikana muun muassa makkaraa ja viinaksia - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Holmenkollenin railakas yleisö ei pettänyt taaskaan – skottihiihtäjälle tarjottiin kisan aikana muun muassa makkaraa ja viinaksia

Brittihiihtäjä Andrew Musgrave on huumorimiehiä, joka tuntee norjalaiset juomatavat. Miesten 50 kilometrin kilpailu keräsi poliisin arvion mukaan 25 000 katsojaa Holmenkollenin rinteille.

Brittihiihtäjä Andrew Musgrave on huumorimiehiä, joka tuntee norjalaiset juomatavat. Miesten 50 kilometrin kilpailu keräsi poliisin arvion mukaan 25 000 katsojaa Holmenkollenin rinteille.

Julkaistu: 10.3. 11:21

Kymmenen vuotta Norjassa asunut Andrew Musgrave tuntee paikallisen hiihtoväen juomatavat.

50 kilometrin hiihto ei ole mikään huviretki. Sen tietää jokainen matkan sivakoinut.

Skotlantilainen Andrew Musgrave kuuluu maailman hiihtovalioiden joukkoon, mutta hänellekin kuninkuusmatkan läpivieminen tuottaa tuskaa.

Lauantaina Musgrave hiihti Holmenkollenin kilpailussa sijalle 39. jääden voittajasta Aleksandr Bolshunovista yli seitsemän minuuttia. Skotti ei kuitenkaan ollut katkera vaatimattoman sijoituksen takia, vaan jaksoi nauraa suoritukselleen kisan jälkeen.

Pian kilpailun jälkeen hänen Twitter-tililleen ilmestyi postaus, jossa Musgrave kiitteli ladun varressa saamaansa ”palvelua”.

Hän muistutti, että energian loppuminen ja ”bonkkaus” (seinään törmääminen) ovat 50 kilometrin matkalla ainaisena uhkana. Samaan hengenvetoon Musgrave toteaa, että Holmenkollenilla tämä asia ei muodostu ongelmaksi, koska katsojien joukosta löytyy aina joku tarjoamaan makkaraa, vohvelia, olutta tai snapsipaukun.

Isän roisi lupaus Seefeldissä

Musgrave on asunut Norjassa kymmenen vuotta, joten hän tuntee paikalliset tavat paremmin kuin moni muu.

Huumorintajunsa hän on perinyt ilmeisesti isältään, joka antoi Seefeldin MM-kisojen aikana roisin lupauksen, mikäli poika saavuttaa mitalin.

Isä lupasi maalata Britannian lipun takapuoleensa ja ”heiluttavansa lippua” mitaliseremonioiden aikana. Esitystä ei lopulta tarvittu, koska Musgrave ei aivan yltänyt mitalipallille vaan hiihti päätösmatkalla kahdeksanneksi.

Seefeldissä Musgrave herätti huomiota hiihtämällä 50 kilometrin matkan kevyessä vaatetuksessa. Hänen yläosaansa koristi ainoastaan kilpailuliivi.