Uusi käänne hiihtoskandaalissa: Poliisi otti kiinni dopingpaljastukset tehneen Johannes Dürrin

Julkaistu:

MM-Seefeld
Itävallan viranomaiset ovat ottaneet kiinni maan entisen maajoukkuehiihtäjän Johannes Dürrin, jonka paljastukset johtivat viime viikon jättimäiseen dopingratsiaan MM-Seefeldissä.
Asiasta kertoi hetki saksalaiskanava ARD:n tutkiva toimittaja Hajo Seppelt. Seppeltin tietojen mukaan Dürria epäillään Itävallan dopinglain rikkomisesta. Uutiskanava ei täsmennä, millä tavalla Dürr on lakia rikkonut.

Itävallassa dopingin käyttäminen on rikos, josta voi usean vuoden vankeustuomion. Dürrin kiinniotto merkitsee jatkoa viikon verran jatkuneelle dopingpaljastusten sarjalle.


Itävallan poliisi otti viime viikolla Seefeldin MM-kisoissa kiinni ennen miesten 15 kilometrin kisaa virolaiset Karel Tammjärven ja Andreas Veerpalun, Kazakstanin Aleksandr Poltoraninin, sekä itävaltalaiset Max Hauken ja Dominik Baldaufin. Kaikki hiihtäjät pääsivät kuulusteluiden jälkeen vapaiksi, kun he tunnustivat veridopingin käytön.

Itävallassa ovat lisäksi veridopingin käytön tunnustaneet viime päivinä ammattilaispyöräilijät Georg Preidler ja Stefan Denifl.