Ruotsalainen ampumahiihtotähti lataa suorat sanat dopingista: ”Tuollaisten ihmisten pitäisi olla vankilassa”

Julkaistu:

Maastohiihto
Ruotsalainen ampumahiihdon olympiamitalisti Sebastian Samuelsson kommentoi ruotsalaiselle Aftonbladetille Seefeldin MM-kisojen dopingkohua.
Seefeldin MM-kisoissa tapahtunutta dopingskandaalia on kommentoinut nyt myös 21-vuotias ruotsalainen ampumahiihtäjä Sebastian Samuelsson. Hän voitti viime vuonna Pyeongchangin olympialaisissa viestikultaa ja takaa-ajon olympiahopeaa.

– Minua alkaa ärsyttää. Se on niin hirveän surullista. Doping ei kuulu urheiluun, Samuelsson kertoi ruotsalaiselle Aftonbladetille ja jatkoi:

– Minulle on päivänselvää, että tuollaisten ihmisten pitäisi olla vankilassa.

Samuelssonin mielestä kaikista pahinta dopingissa on mitalin ryöstäminen muiden edestä vilpin avulla.

– Kenenkään ei kuuluisi kokea sitä doupattuja hiihtäjiä vastaan. Sitten saat mitalin muutamaa kuukautta myöhemmin ja se lisätään Wikipedia-sivullesi.

”Kuinka hemmetin tyhmiä ihmiset voivat olla?”

Ruotsin ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Wolfgang Pichler jatkoi samalla linjalla kuin Samuelsson.

– Minä vain ihmettelen kuinka hemmetin tyhmiä ihmiset voivat olla. Minulle suurin yllätys oli se, kuinka tyhmiä he (dopingin käyttäjät) oikeasti ovat, Pichler päivitteli.


64-vuotias saksalaisvalmentaja toivoo, että Seefeldin dopingskandaalin johdosta hiihtomaailmassa hankkiudutaan eroon epäilyttävistä rikollisista.

– Tässä lajissa on niin paljon dopingia, että löydät aina huijareita. Kuulin, että Seefeldissä 120 poliisia oli mukana ratsiassa, joten toivottavasti he saavat monta huijaria kiinni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt