Hiihtojohtajalta suoraa puhetta Suomen MM-joukkueen käytöksestä Seefeldissä: ”Kuin pienimuotoinen lastentarha”

Julkaistu:

MM-Seefeld
Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoo, että myöskään urheilijoiden valinnat eivät ole onnistuneet ihan nappiin.
Odotettua heikompien tulosten lisäksi Seefeldin MM-kisoissa puhuttivat Suomen maajoukkuehiihtäjien ja suksihuoltajien välit.

Suomen naishiihtäjät antoivat ymmärtää MM-koitosten jälkeen, että suksissa olisi ollut toivomisen varaa. Maajoukkueen arvostettu suksihuoltaja Ari Marjetta taas vaati tietyiltä hiihtäjiltä kunnioittavampaa käyttäytymistä.

– Arvostus ihmisiä kohtaan, sitä tarvitaan lisää. Kyllä huomenta pitää pystyä sanomaan, kun tullaan rekkaan aamulla. Ei voi kävellä viiden huoltomiehen ohi ja kysyä, missä sukset on, Marjetta sanoi Ylen haastattelussa.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoo, että hiihtäjien ja huollon suhde on kauden jälkeen yksi palautepalaverin aiheista.

– Se on ollut sitä joka kevät ja joka syksy. Sitten tilanne vaan valitettavasti purkautuu tällä tavalla, kun joukossa on enemmän pettyneitä kuin suoritukseensa tyytyväisiä urheilijoita. Ei tämä ole mitenkään uutta, muttei myöskään hyväksyttävää.
Marjetta toivoi maajoukkueen johtamistyyliin enemmän auktoriteettia. Kulmala sanoo ymmärtävänsä kokenutta suksihuoltajaa.

– Olen nähnyt Arin mainitsemaa käyttäytymistä, eikä se kohdistu pelkästään suksihuoltajiin. Se kohdistuu vähän joka puolelle.

– Kun urheilijalla ja ympäristöllä on kovat paineet, maajoukkue on kuin pienimuotoinen lastentarha. Siinä pitäisi olla lastentarhanopettaja, joka ”katsoo perään”.


Kulmalan mukaan kyse on kuitenkin aika luonnollisesta ilmiöstä eli kovaan painetilaan joutuneen urheilijan tunteenpurkauksesta.

– Täällä (Seefeldissä) paikalla olleena voin myös sanoa, että media on osaltaan tehnyt tästä dramaattisempaa kuin se oikeasti on.

– Huoltoryhmä on onnistunut pääsääntöisesti aika hyvin. Muutamat epäonnistumiset eivät ole olleet pelkästään huoltoryhmän virheitä. On tapahtunut sitäkin, että urheilijoiden valinnat eivät ole onnistuneet ihan nappiin. Osan on ollut vähän vaikeampaa myöntää sitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt