Valmentaja paljastaa, mikä tekee Therese Johaugista niin poikkeuksellisen – ylistää norjalaisen ”täydellistä vartaloa”

Pål Gunnar Mikkelsplass ylistää suojattiaan Therese Johaugia.

Therese Johaug putsasi Seefeldin palkintopöydän.

5.3.2019 9:16

Therese Johaug palasi valtaistuimelleen naisten maastohiihdon ykkösenä Seefeldin MM-kisoissa.

Johaug ei saanut kilpailla Lahden MM-kisoissa tai Pyeongchangin olympialaisissa dopingpannansa vuoksi. Seefeldissä rävähti: kolme henkilökohtaista kultamitalia ja viestihopea.

30-vuotias Johaug on ollut tällä kaudella täysin ylivoimainen. Hän on kulkenut voitosta voittoon maailmancupissa ja dominoi nyt MM-kisoja.

Johaugin henkilökohtainen valmentaja Pål Gunnar Mikkelsplass tietää, miksi Johaug on niin ylivoimainen. Kotoaan Nesbyenistä kisat seurannut Mikkelsplass tuntee suojattinsa läpikotaisin.

– Therese on ollut pitkään todella älykäs harjoittelija. Hän pystyy harjoittelemaan kovaa ja on onnistunut välttämään loukkaantumiset ja sairastumiset, Mikkelsplass kehuu VG:n haastattelussa.

– Therese on ollut todella hyvä todella pitkään. Falunissa 2015 hän oli aivan suvereeni. Kellään ei ole samanlaista fysiikkaa kuin hänellä.

Mikkelsplassin mukaan Johaugin fyysinen kapasiteetti on huomattavasti korkeampi kuin hänen vastustajiensa. Hän pystyy koviin suorituksiin kilpailijoitaan vaivattomammin ja iskee, kun muut väsyvät.

– Monenlaiset vartalotyypit sopivat erinomaisesti maastohiihtoon, mutta Theresen on täydellinen. Hän on vahva ja kevytrakenteinen. Kun muut väsyvät, hän jaksaa.

Johaug jaksaa, kun muut väsyvät.

Johaug saavutti Seefeldissä kolme henkilökohtaista kultamitalia ja viestihopean.

Johaug juhlimassa naisten 30 kilometrin kilpailun MM-kultaa.

Kaiken kruunaa Mikkelsplassin mukaan erinomainen harjoittelumoraali. Kaikkiaan luotsi uskoo, että Johaug voi jatkaa ylivoimaansa vielä 3–5 vuoden ajan.

Mikkelsplass oli itsekin varsin menestynyt sivakoija 1980-luvulla.

Pål Gunnar Mikkelsplass (vas.) istui Johaugin rinnalla, kun tämä puhui pitkän dopingpannansa päättymisestä lehdistötilaisuudessa huhtikuussa 2018.

Hän juhli olympiahopeaa Calgaryn 15 kilometrillä. MM-kisoissa hän oli kahdesti mukana miesten viestikultajoukkueissa (1982, 1985) ja kerran pronssilla (1987). Ainoa henkilökohtainen MM-mitali on hopea 15 kilometrillä Lahdessa 1989. Kultaa voitti tuossa kilpailussa Harri Kirvesniemi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?