Viron dopingskandaali paisuu – uusi hiihtäjä tunnusti veridopingin käytön: ”Rikon tunnustuksellani kaikki ihmissuhteeni”

Algo Kärp on jo kolmas virolainen hiihtäjä, joka myöntää käyttäneensä veridopingia.

Algo Kärp on kolmas veridopingin käytöstä kertonut virolaishiihtäjä.

4.3.2019 23:07

Hiihdon MM-kisoissa Itävallan Seefeldissä julki tullut dopingskandaali paisuu entisestään. Seefeldissä paljastui kahden virolaisen ja itävaltalaisen sekä yhden kazakstanilaisen hiihtäjän käyttäneen veridopingia.

Nyt skandaali on laajentunut entisestään, sillä jo kolmas virolainen hiihtäjä on kertonut käyttäneensä myös veridopingia. Algo Kärp paljasti virolaisessa õhtulehdessä käyttäneensä muiden hiihtäjien tapaan saksalaisen lääkärin Mark Schmidtin palveluita.

– Rikon tällä tunnustuksellani varmaan kaikki ihmissuhteeni, mutta en voi enää elää valheessa, Kärp sanoi lehdelle.

Kärp vahvisti lehdelle lisäksi, että kontakti Schmidtiin on tullut virolaisvalmentaja Mati Alaveriltä.

– Yhteys tuli Matilta. Minä en itse etsinyt tätä vaihtoehtoa.

33-vuotias Algo Kärp on kilpaillut tänä vuonna harvakseltaan. Hän ei ollut mukana Seefeldin MM-kisoissa. Hän on osallistunut edellisen kerran maailmancupin kisoihin viime talvena Lahden Salpausselällä.

Kärp oli mukana Viron olympiajoukkueessa viime talvena Pyeongchangissa. Siellä hän oli miesten 50 kilometrin kisassa 17:s.

Itävallan poliisi otti Seefeldin MM-kisoissa kiinni ennen miesten 15 kilometrin kisaa virolaiset Karel Tammjärven ja Andreas Veerpalun, Kazakstanin Aleksandr Poltoraninin, sekä itävaltalaiset Max Hauken ja Dominik Baldaufin. Kaikki hiihtäjät pääsivät kuulusteluiden jälkeen vapaiksi, kun he tunnustivat veridopingin käytön.

Itävallassa ovat lisäksi veridopingin käytön tunnustaneet viime päivinä ammattilaispyöräilijät Georg Preidler ja Stefan Denifl.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?