50 kilometrin MM-kultasankari Hans Christer Holund virnuili urastaan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

50 kilometrin MM-kultasankari Hans Christer Holund virnuili urastaan

Hans Christer Holund (kesk.) oli omaa luokkaansa 50 kilometrillä Seefeldissä.

Hans Christer Holund (kesk.) oli omaa luokkaansa 50 kilometrillä Seefeldissä.

Julkaistu: 3.3.2019 19:46

Seefeldin MM-hiihtojen miesten maastohiihdossa jaettiin kuusi kultaa. Kaikki ne matkaavat kotilennolla samaan valtakuntaan.

Norjan täydellisen sarjan mieshiihdossa täydensi sunnuntaina kisojen päätösmatkalla 50 kilometrillä Hans Christer Holund, taistelevalla soolosuorituksella.

Holundille, 30, matka oli kisojen ainoa, ja mies käytti saumansa komeasti. Hän jätti muut 21 kilometrin kohdalla ja piti loppumatkan ajan homman kontrollissa.

– Pitää uskaltaa yrittää. Uskaltaa ajatella maailmanmestaruutta. Ja kun tiedät mitä (yhdistelmäkisan voittaja) Sjur Röthe ja (15 kilometrin mestari) Martin Johnsrud Sundby täällä jo aiemmin tekivät, uskot siihen että se mahdollista, Holund riemuitsi maalissa.

Kisa oli Holundille vasta uran toinen aikuisten MM-tasolla. Olympialaisissa hän ylsi viime talvena Pyeongchangissa yhdistelmäkisan pronssille, joten nyt tullut täysosuma oli uran toinen arvokisamitali.

– Olen matkannut hyvästä juniorista huonoksi senioriksi, ja nyt sitten hyväksi senioriksi, Holund virnuili uraansa kivikovassa hiihtomaassa.

Norjan tasosta kertoo sekin, että neljällä henkilökohtaisella MM-matkalla oli neljä eri voittajaa (Holund, Röthe, Sundby ja sprintin voittaja Johannes Hösflot Kläbo).

Norjalaishallintaa uhitteli sinnikkäimmin Venäjän Aleksandr Bolshunov, joka urakoi kaikki matkat ja otti sunnuntaina kisojen neljännen hopeamitalinsa. Hän jäi Holundista 27,8, oltuaan ainut karanneen norjalaisen uhkaaja.

– Kukaan (muu) ei halunnut taistella mestaruudesta. Kukaan ei halunnut tehdä töitä, enkä saanut tukea joukkuetovereiltanikaan, Bolshunov päivitteli myös venäläisten suuntaan.

– En ole kuitenkaan vihainen.

Tuoreimmat osastosta