MM-hopeamitalisti Aleksandr Bolshunov antoi sapiskaa joukkuetovereilleen - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

MM-hopeamitalisti Aleksandr Bolshunov antoi sapiskaa joukkuetovereilleen

Aleksandr Bolshunov sai 50 kilometriltä MM-hopeaa – enempäänkin oli venäläisen mukaan mahdollisuuksia, jos apuja olisi tullut riittävästi.

Julkaistu: 3.3.2019 18:05

Venäjän Aleksandr Bolshunovin 50 kilomerin hopeamitalissa oli lievä hapan maku.

Seefeldin MM-kisojen päätösmatka, miesten 50 kilometrin (v) yhteislähtökilpailu oli Norjan Hans Christer Holundin näytös.

Norjalainen lähti pääjoukosta irti 21 kilometrin hiihdon jälkeen, kasvatti johtonsa suurimmillaan lähes puolentoista minuutin suuruiseksi ja piti ykköstilan varmasti kisan loppuun saakka.

Hopeamitalisti oli yhtä selvä. Venäjän Aleksandr Bolshunov karkasi pääjoukosta 38 kilometrin hiihdon jälkeen ja sai sujutella maaliin ylhäisessä yksinäisyydessään 27,8 sekuntia norjalaisen jälkeen.

Vaikka Bolshunov tavallaan pääsi irti pääjoukosta joukkuetovereidensa avulla (kisan muut venäläiset asettautuivat hetkeksi pääjoukon kärkeen tulpaksi), Bolshunov ei ollut täysin tyytyväinen joukkuekavereidensa toimintaan.

– Holund olisi ollut mahdollista ajaa kiinni, jos olisin saanut apuja joukkuekavereilta. Nyt minun täytyi tehdä kaikki työ yksin, Bolshunov sanoi venäläisen urheilulehden Sport-Expressin mukaan.

22-vuotias Bolshunov kuitenkin kiisti olevansa pettynyt, sillä hänen ei alun perin pitänyt hiihtää päätösmatkaa laisinkaan.

Bolshunov sai paikan, kun kaksinkertaisen maailmanmestarin Sergei Ustjugovin piti jäädä kylkivamman takia pois.

– En ole pettynyt, sillä minun ei pitänyt kilpailla. Kiitokset Jelena Välbelle (Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja), joka maanitteli minut mukaan. Hän sanoi, ettei kannata jättää mahdollisuutta käyttämättä, jottei tarvitse myöhemmin katua, Bolshunov sanoi.

Myös Ustjugov oli Sport-Expressille antamassaan haastattelussa sitä mieltä, että Venäjä menetti kuninkuusmatkan MM-kullan taktiseen köyhyyteen. Ustjugovin mielestä Bolshunovilla oli täydet edellytykset kisan voittoon.

– ”Sashalla” oli paljon voimia viimeisellä kierroksella. Hävisimme kisan taktisesti – eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Meidän täytyy oppia tiimityöskentelyä norjalaisilta, Ustjugov sivalsi.