Suomen suksihuoltaja avautuu Ylellä hiihtäjien ja huoltajien välisestä juovasta – syyttää hiihtäjiä tökeröstä käytöksestä

Julkaistu:

mm-seefeld 2019
Suomen joukkueen huoltajan Ari Marjetan mukaan huoltoa on suolattu sprintistä lähtien.
Seefledin MM-kisoissa käytännössä jokaisen hiihtokisan jälkeen isoksi puheenaiheeksi on noussut suomalaishiihtäjien sukset. Hiihtäjät ovat kertoneet varsin suoraan medialle mielipiteensä suksistaan, eikä palaute ole ollut positiivista.

Viimeksi eilen Krista Pärmäkoski päästeli kovaa tekstiä naisten 30 kilometrin kisan jälkeen.

– Ihan hyvä kisa suksenvaihtoon asti. Sitten selkeästi tapahtui jotakin... Voitelussa on käynyt joku virhe, Pärmäkoski ruoti kisan jälkeen.

– Se meni käytännössä siinä sitten. Muut lähtivät ihan eri suuntaan. Tällaista tämä välineurheilu välillä on.


Suomen joukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka pettyi pahemman kerran kuultuaan Pärmäkosken palautteen IS:n toimittajalta.

– Tämä on nyt semmoinen asia, jonka jauhamista minä en halua enää yhtään. Haluan pistää nyt pisteen tälle keskustelulle, Hukka ärähti.

– Nämä ovat joukkueen sisäisiä asioita. Näitä selvitellään tässä sitten, mutta nyt ei ole mitään kommentoitavaa.

Tänään lusikkansa soppaan laittoi Suomen joukkueen huoltaja Ari Marjeta, joka antoi palaa tylyä tekstiä hiihtäjien suuntaan Ylen haastattelussa.

– Arvostus ihmisiä kohtaan, sitä tarvitaan lisää. Kyllä huomenta pitää pystyä sanomaan, kun tullaan rekkaan aamulla. Ei voi kävellä viiden huoltomiehen ohi ja kysyä, missä sukset on? Marjeta kertoo ja jatkaa:

– Vaikka huoltopäällikkö on vaihtunut, ei se tarkoita, että säännöt muuttuvat. Kulttuurin pitää säilyä. Ensin pitää puhua huollon kanssa, ennen kuin palautteen antaa ulospäin. Porukalla alkaa olla takki tyhjä, vaikka kautta on vielä jäljellä.

Suomen joukkueen huoltajilla on Seefeldissä menossa viimeinen etappi, kun miehet hiihtävät 50 kilometriä. Sen jälkeen hiihdon maailmancup jatkuu Oslossa ensi viikonloppuna perinteisissä Holmenkollenin kisoissa.

MM-kisojen mitalitaulukko 22/22 lajin jälkeen (kultaa-hopeaa-pronssia)

Norja 13–5–7
Saksa 6–3–0
Ruotsi 2–2–1
Puola 1–1–0
Venäjä 0–5–3
Itävalta 0–4–5
Italia 0–1–1
Slovenia 0–1–0
Japani 0–0–2
Sveitsi 0–0–1
Suomi 0–0–1
Ranska 0–0–1

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt