MM-Seefeldin dopingskandaali leviää – nyt veridopingin tunnusti uusi urheilutähti - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

MM-Seefeldin dopingskandaali leviää – nyt veridopingin tunnusti uusi urheilutähti

Hiihdon MM-kisoista alkanut dopingvyyhti on levinnyt nyt pyöräilyyn.

Saksalainen dopinglääkäri Mark Schmidt piti vastaanottoaan Erfurtissa. Pyöräilijä Stefan Denifil on nyt paljastunut yhdeksi hänen asiakkaakseen.­

3.3.2019 12:12

Itävallan yleisradioyhtiön ORF:n mukaan huippupyöräilijä Stefan Denifl on tunnustanut olleensa saksalaisen dopinglääkärin Mark Schmidtin asiakas ja käyttäneensä veridopingia.

Syyttäjäviraston edustaja Hansjörg Mayr kertoi, että Denifil otettiin kiinni perjantaina ja hän myönsi rikoksensa poliisikuulustelussa. Itävallan lainsäädännön mukaan dopingin käyttö on lain vastaista.

31-vuotias Denifil päästettiin kuulustelujen jälkeen vapaalle jalalle. Hän on pyöräillyt ammatikseen yli vuosikymmenen ajan. Itävaltalaisen Denifilin parhaat meriitit ovat vuodelta 2017, jolloin hän voitti Itävallan ympäriajon ja nappasi yhden etappivoiton Espanjan ympäriajossa.

Seefeldin MM-kisojen dopingskandaali alkoi tämän viikon keskiviikkona, jolloin Itävallan ja Saksan poliisi teki yhtäaikaiset ratsiat Seefeldissä ja Saksan Erfurtissa, jossa Schmidtillä oli salainen dopinglaboratorio.

Ratsioissa otettiin kiinni viisi maastohiihtäjää, jotka kaikki tunnustivat veridopingin käytön. Lisäksi kiinni otettiin Schmidt ja hänen rikoskumppaninsa. Schmidtin juristi on ilmoittanut saksalaismedialle, että hänen asiakkaansa tekee nyt yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Poliisi löysi Schmidtin laboratoriosta Erfurtista kymmeniä veripusseja, joiden sisällön epäillään kuuluvan huippu-urheilijoille. Itävaltalaislehti Kronen Zeitungin mukaan poliisi tekee parhaillaan DNA-testejä selvittääkseen keiden kaikkien verta pusseissa on.

Itävallan poliisin edustaja Dieter Csefan ja syyttäjän edustaja Hansjörg Mayer kertoivat viime keskiviikkona medialle MM-Seefeldin dopingratsioista.­

Kronen Zeitungin mukaan poliisi suunnittelee tekevänsä ensi viikolla lisää ratsioita ja kiinniottoja sekä Itävallassa että etenkin Saksassa. Dopingskandaalin uskotaan laajenevan entisestään kesälajeihin.

Schmidt kertoi muutama vuosi sitten saksalaiselle lääkärilehdelle hoitavansa säännöllisesti 50–60 urheilijaa: uimareita, pyöräilijöitä, jalkapalloilijoita, käsipalloilijoita ja yleisurheilijoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?