Suomi rämpii suksifarssista toiseen MM-kisoissa – huoltopäällikkö ärähtää: ”En halua jauhaa tästä enää yhtään!”

Julkaistu:

MM-Seefeld
Suomalaisnaiset valittivat taas järjestäen suksista 30 kilometrin kisan jälkeen. Huoltopäällikkö Aki Hukka vastaa kritiikkiin.
Suomen mitalitavoite Seefeldin MM-kisoihin oli 4–5 mitalia. Kasassa on toistaiseksi Iivo Niskasen yksinäinen pronssi, ja ilman ihmeitä siihen se myös jää.

Syitä katastrofiin on varmasti monia, mutta varsinkin naishiihtäjien kommenteissa yksi on noussut viime päivinä selvästi ylitse muiden. Suksien surkeutta manattiin joukolla jo naisten viestin jälkeen, eikä ääni kellossa muuttunut lauantain päätösmatkankaan jälkeen.

Mitaliodotuksin kisaan lähtenyt ykköstähti Krista Pärmäkoski romahti 11:nneksi. Viestin suksikatastrofin lisäksi Pärmäkoski manasi kapuloitaan myös viime lauantain yhdistelmäkisan jälkeen.
Iivo Niskanen puolestaan tylytti suksivalintaansa pronssikisansa jälkeen. Hän tosin otti virhevalinnan omaan piikkiinsä.

Ilta-Sanomat tavoitti ensimmäisiä arvokisojaan Suomen huoltopäällikkönä toimivan Aki Hukan huoltorekalta vastaamaan puhelimitse murskakritiikkiin.

– Emme ole vielä analysoineet asiaa. En voi kommentoida tällä hetkellä, kireän kuuloinen Hukka sanoi vajaa tunti 30 kilometrin kisan päättymisen jälkeen.

– Ei täällä rekalla kukaan ole vielä syyttänyt suksia. En ole kuullut haastatteluja. En voi kommentoida asiaa.

Syyttävä sormi kuitenkin käytännössä osoittaa kohti johtamaasi osastoa.

– Noh se... Minä en voi kommentoida sitä asiaa tällä hetkellä, kun en ole vetänyt asioita yhteen.

– Voihan se olla, ettei urheilijalla ole kuin yksi hyvä suksi tähän keliin. Se voi johtua siitäkin.

Pärmäkoski on valitellut suksia nyt kolmen kisan jälkeen ja sekä Piippo että Roponen nyt peräkkäin viestissä ja kolmellakympillä. Mikä täällä on ollut huollon suurin haaste?

– Tämä on nyt semmoinen asia, jonka jauhamista minä en halua enää yhtään. Haluan pistää nyt pisteen tälle keskustelulle, Hukka ärähti.

– Nämä ovat joukkueen sisäisiä asioita. Näitä selvitellään tässä sitten, mutta nyt ei ole mitään kommentoitavaa.

– Ei tätä tässä kesken kisojen ruveta käsittelemään. Mulla ei ole asiaan mitään sanottavaa. Jos asia on näin, niin sitten se on näin. Me ei olla kyllä mitään syytä siihen löydetty, että näin menee.

Turhauttaako?

– No ei turhauta. Työtä jatketaan ihan normaalisti. Joka päivä lähdetään uuteen päivään. Jos tilanne on tämä, niin sitten se on.

– En ole keskustellut urheilijoiden kanssa asiasta tänä päivänäkään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt