MM-hiihtojen kohuttu dopingvideo katosi nettisivustolta – poliisi jahtaa nyt sen vuotajaa

Julkaistu:

MM-Seefeld 2019
Kohuvideo itävaltalaishiihtäjästä epäillyssä veritankkauksessa puhuttaa entistä enemmän Itävallassa.
Kohu videosta, jossa itävaltalaishiihtäjä Max Hauke näyttää olevan veritankkauksessa, jatkuu Seefeldissä käytävien hiihdon MM-kisojen yhteydessä.

Vorarlberg Online -sivusto julkaisi torstaina videon, jossa Hauke näyttää saavan suoneensa uutta verta. Vol.at -sivusto ilmoitti saaneensa videon poliisilta.

Myöhemmin sivusto kuitenkin poisti laajalti levinneen videon artikkelistaan. Sitä ei löydy enää myöskään videopalvelu YouTubesta.

Nyt on selvinnyt, miksi. Itävaltalaislehti Kurier kertoo, että viranomaiset etsivät tahoa, joka on vuotanut videon Vorarlbergille. Vielä on epäselvää, onko vuotaja Itävallan rikospoliisista vai paikallinen viranomainen Seefeldissä.
Dopingasioihin perehtynyt juristi Christof Wieschemann ehti jo julistaa Twitterissä, että videon vuotaminen julkisuuteen on rangaistava teko.

– Ihmisen yksityisyys ei katoa mihinkään, vaikka kyseessä olisi doping. Myös kiellettyjä aineita käyttäneillä on oikeutensa, Wieschemann kirjoitti.
Wieschemann ei ole ensi kertaa dopingasioiden kanssa tekemisissä, sillä hän toimi asianajajana venäläisen Aleksander Legkovin tapauksessa vuonna 2014 käytyjen Sotshin olympialaisten jälkeen.

Hauke on yksi viidestä hiihtäjästä, jotka otettiin kiinni Seefeldin MM-hiihtojen yhteydessä tehdyissä ratsioissa. Hauke on myöntänyt kiinnioton jälkeen dopinginkäytön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt