Missä kohdassa MM-kulta karkasi Iivo Niskaselta? Harri Kirvesniemeltä kiinnostava havainto kohtalokkaasta suksivalinnasta

Julkaistu:

MM-Seefeld 2019
IS:n hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi analysoi Iivo Niskasen keskiviikkoisen MM-pronssihiihdon avainkohdat.
Iivo Niskanen saavutti keskiviikkona MM-pronssia 15 kilometrin kisassa Seefeldissä.

Kisan voitti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisakullan ottanut Norjan Martin Johnsrud Sundby, 34. Hopeaa sai Venäjän Aleksandr Bessmertnyh, 32.

Niskanen vaikutti pian kisan jälkeen tehdyssä Ylen haastattelussa pettyneeltä. Suomalainen jäi voittaja Sundbystä 20,4 sekuntia ja hän uskoi, että MM-kulta karkasi suksivalintaan. Niskaselta puuttui välineistään pitoa ratkaisevasti.

– Valitsin suksen todennäköisesti kullan ja pronssin väliltä. Se ei pitänyt yhtään missään vaiheessa. En pystynyt parempaan. Ei tämä mennyt ollenkaan niin kuin piti, Niskanen parahti kisan jälkeen.

IS:n hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi analysoi Niskasen keskiviikon pronssihiihdon avainkohdat. Kirvesniemi teki analyysissaan muiden muassa kiinnostavan huomion suomalaisen suksivalinnasta.

– Maalialueen viimeisessä nousussa Niskanen runttaa oman kisansa uljainta ja parhainta vauhtia. Sukset yllättäen toimivat. Maalialueella on eri lunta kuin maastossa. Niskanen todennäköisesti tehnyt suksivalintansa näissä oloissa, Kirvesniemi arvioi.

Voit lukea Kirvesniemen huomiot Niskasen MM-pronssihiihdon vaiheista kokonaisuudessa alla olevaa grafiikkaa klikkailemalla.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt