MM-kultasuosikkina romahtanut Aleksandr Bolshunov reagoi jäätävästi Jelena Välben kysymykseen: ”Oli erittäin hermostunut” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

MM-kultasuosikkina romahtanut Aleksandr Bolshunov reagoi jäätävästi Jelena Välben kysymykseen: ”Oli erittäin hermostunut”

Julkaistu: 27.2.2019 20:24

Bolshunov pettyi raskaasti suoritukseensa miesten 15 kilometrin kilpailussa Seefeldin MM-hiihdoissa.

Käynnissä olevat Seefeldin MM-kisat eivät ole menneet Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben toiveiden mukaan – siitäkin huolimatta, että itänaapurin hiihtäjät ovat saalistaneet MM-maisemissa viisi mitalia (kolme hopeaa ja kaksi pronssia).

– Tämä on kuin jotain hopeasadetta. Olen erittäin murheissani. En tiedä, mikä meiltä puuttuu, pettynyt Välbe ruoti keskiviikkoiltana puhelimitse Ilta-Sanomille.

– Olen pettynyt, ettei meillä ole yhtään kultamitalia, niiden takia täällä kuitenkin ollaan.

Venäjän hiihtäjät ovat olleet lähellä kaipaamaansa MM-kultaa.

Lauantain yhdistelmäkilpailussa maan ykköstähti Aleksandr Bolshunov jäi MM-hopealle vaivaisella 0,1 sekunnin erolla Norjan Sjur Rötheen. Keskiviikon 15 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisassa Aleksandr Bessmertnyh hävisi Martin Johnsrud Sundbylle vain 2,9 sekuntia.

22-vuotias Bolshunov kuului keskiviikon kilpailun ehdottomiin voittajasuosikkeihin. Kisan alku sujuikin venäläisen komennossa, mutta puolivälin tienoilla Bolshunovin vauhti alkoi hiipua.

Maaliin saapui erittäin pettyneen oloinen urheilija. Bolshunov jäi selvästi mitalitaistelusta ja päätyi kahdeksanneksi.

Moni kärkkyi moninkertaisen arvokisamitalistin kommentteja kisan jälkeen, mutta turhaan. Myöskään Välbe ei saanut tiedusteluunsa vastausta.

– ”Sanja” oli erittäin hermostunut kilpailun jälkeen. Kysyin häneltä, oliko hän väsynyt. Hän katsoi minua sanomatta sanaakaan ja lähti pois. En ole nähnyt häntä sen koommin, Välbe kertoi mutta korosti ymmärtävänsä hyvin voitonnälkäisen suojattinsa reaktiota.

Välbe epäili, että väsymys painoi ahkerasti MM-laduilla esiintyneen Bolshunovin otteissa. Bolshunov on osallistunut toistaiseksi kaikille kisamatkoille. Saavutuksena ovat olleet yhdistelmäkilpailun ja parisprintin MM-hopeat.

– Minun on kuitenkin vaikea sanoa, oliko ”Sanja” väsynyt vai oliko hänen suksissaan jotain ongelmaa. Pitää keskustella tästä vielä.

Karvaasti pettynyt Aleksandr Bolshunov vetäytyi keskiviikon kisan jälkeen nopeasti omiin oloihinsa.

Karvaasti pettynyt Aleksandr Bolshunov vetäytyi keskiviikon kisan jälkeen nopeasti omiin oloihinsa.

Keskiviikon kilpailuolosuhteet olivat niin hiihtäjille kuin suksihuollolle erittäin haastavat. Seefeld kylpi koko päivän auringonpaisteessa ja parinkymmenen asteen lämmössä. Muun muassa neljänneksi sijoittunut Venäjän Andrei Larkov valitti MM-latujen olleen kilpailussa surkeassa kunnossa.

Välbe oli samoilla linjoilla.

– En tiedä, onko järkeä, että lämpöasteita on 15 ja kaikki ovat polviaan myöten lumessa. Jotkut eivät laittaneet tämän päivän kilpailussa päälleen kuin numeroliivin. Ei se tunnu kovin talviselta hiihtokilpailulta.

– Toivottavasti (kansainvälinen hiihtoliitto) FIS miettii jatkossa tarkemmin kisojen pitopaikkaa tai ajankohtaa.

Venäjän joukkueenjohto saattaa hyvinkin kokea MM-kultajuhlansa perjantaina, kun vuorossa on miesten viesti. Venäjän joukkuetta pidetään suurimpana voittajasuosikkina.

Toisaalta jos jotkut, niin nämä kisat ovat osoittaneet, ettei mikään ole itsestäänselvää.

– Minulla ei ole enää mitään odotuksia näiden pettymysten jälkeen. Kunpa kisat olisivat jo ohi, Välbe huokaisi.

– Koko maailma häviää yhdelle ainoalle maalle. Meidän pitää keksiä jotain ja vaihtaa taktiikkaa, Välbe sanoi viitaten Norjan mitalisateeseen.

Vuonomaan tähdet ovat saavuttaneet MM-kisoissa jo 15 mitalia: 7 kultaa, 3 hopeaa ja 5 pronssia.

Norjan Martin Johnsrud Sundby juhli keskiviikkona uransa ensimmäistä henkilökohtaista arvokisakultaa. Sundby voitti miesten 15 kilometrin kilpailun. Venäjän Aleksandr Bessmertnyh oli toinen ja Suomen Iivo Niskanen kolmas.

Norjan Martin Johnsrud Sundby juhli keskiviikkona uransa ensimmäistä henkilökohtaista arvokisakultaa. Sundby voitti miesten 15 kilometrin kilpailun. Venäjän Aleksandr Bessmertnyh oli toinen ja Suomen Iivo Niskanen kolmas.

Tulokset:

Miesten 15 km (p) väliaikalähtö:

1) Martin Johnsrud Sundby Norja 38.22,622) Aleksandr Bessmertnih Venäjä +2,9 sekuntia3) Iivo Niskanen Suomi +20,44) Andrei Larkov Venäjä +22,85) Didrik Tönseth Norja +24,36) Dario Cologna Sveitsi +32,47) Sjur Röthe Norja +33,98) Aleksandr Bolshunov Venäjä ja Andrew Musgrave Britannia +58,510) Emil Iversen Norja +1.00,519) Perttu Hyvärinen Suomi +1.54,229) Ristomatti Hakola Suomi +2.28,232) Anssi Pentsinen Suomi +2.48,552) Joni Mäki Suomi +4.11,8

Tuoreimmat osastosta