Iivo Niskanen pettyi raskaasti - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskanen oli täysin murtuneena Ylen haastattelussa, MM-pronssi ei lohduttanut – kertoi ratkaisevasta virheestään

Kilpailun mitalikolmikko. Ikionnellinen Martin Johnsrud Sundby (kesk.), Aleksandr Bessmertnyh ja pronssille hiihtänyt Iivo Niskanen.

Kilpailun mitalikolmikko. Ikionnellinen Martin Johnsrud Sundby (kesk.), Aleksandr Bessmertnyh ja pronssille hiihtänyt Iivo Niskanen.

Julkaistu: 27.2.2019 16:49

Iivo Niskanen pettyi raskaasti, kun MM-kulta karkasi Seefeldin laduilla.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen, 27, kasvatti mitalitiliään keskiviikkona Seefeldin MM-kisoissa saavuttamalla päämatkallaan 15 kilometrin perinteisen väliaikalähdössä MM-pronssia.

Kilpailun voittoa juhli Norjan Martin Johnsrud Sundby, 34, joka saavutti menestyksekkään uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisakullan. Sundby itki onnesta maalissa, haastatteluissa ja kisan jälkeisessä kukitustilaisuudessa.

Hopeaa otti Venäjän Aleksandr Bessmertnyh, 32.

Niskanen jäi voittaja Sundbystä lopulta 20,4 sekuntia. MM-mitali ei hymyilyttänyt kunnianhimoista urheilijaa.

Niskasen oli erittäin vaikeaa pitää itseään kasassa kilpailun jälkeisessä Ylen tv-haastattelussa.

– Ei mitään... Ei pystynyt parempaan, Niskanen sai sanottua.

Hiihtoässän mukaan MM-kulta karkasi lopulta ennen kilpailua tehtyyn suksivalintaan.

– Valitsin suksen todennäköisesti kullan ja pronssin väliltä. Se ei pitänyt yhtään missään vaiheessa. En pystynyt parempaan.

MM-kisoihin hiottu rautainen kunto auttoi Niskasen lopulta mitaleille. Suomalainen kertoi olevansa erityisen harmissaan, koska hänen olonsa oli hyvä ennen starttia.

– Olin kisassa koko ajan olin niin ahtaalla kuin pystyin olemaan. Luisto oli hyvä... Ei tämä mennyt ollenkaan niin kuin piti.

Tulokset:

1) Martin Johnsrud Sundby Norja 38.22,622) Aleksandr Bessmertnih Venäjä +2,9 sekuntia3) Iivo Niskanen Suomi +20,44) Andrei Larkov Venäjä +22,85) Didrik Tönseth Norja +24,36) Dario Cologna Sveitsi +32,47) Sjur Röthe Norja +33,98) Aleksandr Bolshunov Venäjä ja Andrew Musgrave Britannia +58,510) Emil Iversen Norja +1.00,519) Perttu Hyvärinen Suomi +1.54,2,29) Ristomatti Hakola Suomi +2.28,232) Anssi Pentsinen Suomi +2.48,552) Joni Mäki Suomi +4.11,8

Tuoreimmat osastosta