Tunteikas reaktio MM-voittoon yllätti Martin Sundbyn – ”Kullasta ei ollut mitään hajua!” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Tunteikas reaktio MM-voittoon yllätti Martin Sundbyn – ”Kullasta ei ollut mitään hajua!”

Sundby romahti voipuneena lumen pintaan heti maaliin tultuaan.

Sundby romahti voipuneena lumen pintaan heti maaliin tultuaan.

Julkaistu: 27.2.2019 16:40

Martin Johnsrud Sundby voitti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisakullan.

Miesten 30 kilometrin kilpailusta tuli timanttinen sekuntitaistelu. Voiton vei Norjan Martin Johnsrud Sundby 2,9 sekunnin erolla

Sundby oli tunteiden vallassa maalialueella. Hän romahti lumen pintaan raskaan kilpailun jälkeen ja vielä haastattelualueellakin kyynelehti valtoimenaan. Syykin on selvä: kultamitali oli Sundbyn ensimmäinen henkilökohtainen MM-kulta – aiemmat kaksi olivat tulleet viesteistä.

– Valtava määrä tunteita. Paljon kaikenlaista. En ajatellut että olisin näin tunteikas tällä hetkellä, Sundby kertoi kansainvälisessä televisiohaastattelussa kilpailun jälkeen.

– Olen tavoitellut tätä todella pitkään ja tein sen yhdessä loistavan voitelutiimin kanssa – ja niiden, jotka aina uskoivat minuun.

Venäjän Alexander Bessmertnyhiin. Suomen Iivo Niskanen taisteli kovalla loppukirillään kolmanneksi ja avasi Suomen mitalitilin.

Sundby kertoi olleensa hämärän peitossa voittomahdollisuudestaan aina maaliin saakka.

– Matkan varrella sain monenlaisia viestejä, mutta niistä oli vaikea saada selvää ja kunnon kokonaiskuvaa tilanteesta. Tavallaan kuulin, että olin mitalitaistelussa, mutta kullasta ei ollut mitään hajua!

Sundby on voittanut urallaan kolme MM-kultaa ja kaksi olympiakultaa, kaikki paitsi tämänpäiväinen joukkuemitaleja. Henkilökohtaisilta matkoilta hänellä on olympiahopea ja -pronssi, MM-kisoista kolme hopeaa ja yksi pronssi.

Tulokset:

1) Martin Johnsrud Sundby Norja 38.22,622) Aleksandr Bessmertnih Venäjä +2,9 sekuntia3) Iivo Niskanen Suomi +20,44) Andrei Larkov Venäjä +22,85) Didrik Tönseth Norja +24,36) Dario Cologna Sveitsi +32,47) Sjur Röthe Norja +33,98) Aleksandr Bolshunov Venäjä ja Andrew Musgrave Britannia +58,510) Emil Iversen Norja +1.00,519) Perttu Hyvärinen Suomi +1.54,2,29) Ristomatti Hakola Suomi +2.28,232) Anssi Pentsinen Suomi +2.48,552) Joni Mäki Suomi +4.11,8

Tuoreimmat osastosta