Harri Kirvesniemeltä tiukka kanta Suomen yllättäviin MM-viestivalintoihin: ”Päädyttiin helpoimpaan ratkaisuun”

Julkaistu:

MM-Seefeld 2019
IS:n hiihtoasiantuntijan mielestä Suomella on lähtökohtaisesti hyvät saumat naisten MM-viestin pronssitaistelussa.
Naisten 4x5 kilometrin viesti kilpaillaan Seefeldin MM-laduilla torstaina.

Suomen joukkueessa hiihtävät Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Eveliina Piippo ja Riitta-Liisa Roponen. Hiihtojärjestystä ei kerrottu vielä keskiviikkona aamupäivällä pidetyssä Suomen tiedotustilaisuudessa.

Viestijoukkueesta putosi kokenut Kerttu Niskanen, joka sairasteli viime viikonloppuna. Tiistaisella naisten perinteisen kympillä Niskanen ei saanut tehoja koneestaan irti ja jäi kauas (22:s) kärjestä. MM-kisoja edeltäneen maailmancupin kympin kisan Niskanen voitti.

Monet cupin kärkinaiset puuttuivat tuosta Italian Cognessa käydystä kisasta, mutta esimerkiksi Venäjän vahva Natalia Neprjajeva oli mukana. Niskanen oli kisan nousuissa venäläistä kokonaisuutena noin kaksi prosenttia edellä.

Päävalmentaja Matti Haavisto päätyi siihen ratkaisuun, ettei Niskanen ole täydessä iskussa vielä torstainakaan. Hänen mukaansa tiistaisen kisan näytöt ratkaisivat pitkälti hiihtäjät. Niinpä hän nosti joukkueeseen arvokisojen ensikertalaisen Piipon.

– ”Kepan” (Niskanen) putoaminen on siinä mielessä yllätys, että hän olisi saattanut olla hyvässä vireessä jo torstaina. Ymmärrän kuitenkin tosi hyvin Haavistoa ja muuta valmennusta, koska mitään varmaa tietoa tästä ei ole olemassa, Kirvesniemi sanoi.

– Valmennus päätyi helpoimpaan ratkaisuun. Se ei halunnut ottaa riskiä, ja niin varmasti moni muukin olisi samassa tilanteessa toiminut.

Kirvesniemi ennakoi, että Suomen hiihtojärjestys viestissä on Mononen ja Pärmäkoski perinteisellä sekä Piippo ja Roponen vapaan hiihtotavan osuuksilla.

Kakkosvaihtoehtona Kirvesniemi pitää sitä, että vapaan hiihtäjien paikat vaihtuvat keskenään eli hiihtojärjestys olisi Mononen-Pärmäkoski-Roponen-Piippo.

Kisan selvät ennakkosuosikit ovat Norja ja Ruotsi. Lähtökohtaisesti Suomi taistelee MM-pronssista Venäjän ja USA:n kanssa.

– Ennakkokaavailuissa olemme tällä joukkueella hieman Venäjää ja USA:ta perässä pronssitaistelussa. Mutta Suomella on ehdottomasti hyvät saumat mitaliin. Viesti on aina arvoituksellinen, Kirvesniemi linjasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt