Ristomatti Hakolan isä uskoi hopeaan ennen poikansa kaatumista – ”Jatkossa Rise tönäisee muut edeltään kumoon”

Suomen MM-hiihtäjä Ristomatti Hakolan Tuomo-isä on Seefeldissä poikansa fanitiimin kanssa.

Ristomatti Hakolan isän Tuomo Hakolan usko ei horju hiihdon MM-kisoissa.

24.2.2019 15:54

Sunnuntaista tuli Suomen maastohiihdolle murheellinen päivä.

Ristomatti Hakolan ja Iivo Niskasen ”varmana” pidetty mitalisauma suli dramaattisesti kisan ankkuriosuudella. Hakola kaatui vaativassa laskussa, kun Italian Federico Pellegrinon sauva sotkeutui vahingossa suomalaistykin suksen alle.

Sen jälkeen mitään ei ollut tehtävissä. Tämän totesi ääneen myös ”Rise” Hakolan Tuomo-isä, joka jännitti kisaa Seefeldin katsomossa yhdessä kankaanpääläishiihtäjän faniporukan kanssa. Tuomo Hakola on tukenut valtavasti poikansa hiihtouraa.

– Pettymys tämä tietysti on, mutta toisaalta vain elämää, ei sen kummempaa, Hakola kertoi IS:lle.

– Risellä kävi huono tuuri siinä laskussa. Sellaista se urheilu välillä on.

Isän mielestä Suomella oli saumat jopa hopeamitaliin asti. Kisan voitti Norja superankkurinsa Johannes Hösflot Kläbon tykkivedolla.

– Risellä oli niin mahtava suksi, että hopeaan oli loistavat saumat. Jos pystyssä olisi pysytty, niin Rise olisi päässyt seuraavaan nousuun huippuasemissa, ja jo aiemmissa erissä hänen tasatyöntönsä oli ollut huippuluokkaa, Tuomo Hakola sanoi.

– Eniten tässä harmittaa Suomen maastohiihdon puolesta. Vielä ei ole saatu yhtään mitalia. Ei ole päävalmentaja Matti Haavistollakaan helppoa. Hänelle olisi suonut paremman alun kisoihin.

Ristomatti Hakolalla on vankat kannustusjoukot MM-kilpailuissa.

”Rise” Hakola on noussut huipulle Kankaanpäästä. Tuomo Hakola on vuosien varrella hankkinut bussilastillisen sponsoreita poikansa hiihtouran tukemiseksi.

Kankaanpäästä löytyy jopa ”Risen” nimeä kantava ruokakauppa. Tuomo Hakola on jo vuosien ajan matkannut Suomessa järjestettyihin kisoihin omalla fanibussilla, kuten myös Suomen naishiihdon kirkkaimman tähden Krista Pärmäkosken vanhemmat. Tuomo Hakola ja Krista isä Ari Lähteenmäki ovat leikkisästi kisailleet siitä, kummalla on isompi kalusto.

– Risen hiihto oli Otepään (tammikuussa) maailmancupissa niin hyvin 15 kilometriä perinteisellä, että meillä on erittäin hyviä mahdollisuuksia keskiviikon vastaavassa MM-kisassa. Sitten on vielä viesti jäljellä. Jos poika tuolleen pistää tasatyöntäen menemään, niin hyvä tulee, Tuomo sanoi.

– Ei muuta kuin seuraavia kisoja kohti entistä suuremmalla innolla. Jatkossa Rise ei enää kaadu, vaan kaataa muut – tönäisee muut edeltään kumoon!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?