Harri Kirvesniemi yllättyi Iivo Niskasen kovasta ratkaisusta – ”Se vaikutti, että mitaleille on saumaa”

Julkaistu:

mm-seefeld
Suomen maastohiihdon ykköstykki Iivo Niskanen urakoi Seefeldin MM-laduilla.
Hetki sitten varmistui, että maailmanmestari ja olympiavoittaja Iivo Niskanen osallistuu Seefeldin MM-kisoissa myös lauantaiseen yhdistelmäkilpailuun. Alun perin Niskasen uskottiin keskittävän kaikki voimavaransa sunnuntaiseen parisprintiin ja keskiviikkoiselle 15 kilometrille.

IS:n hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi yllättyi Niskasen kovasta ratkaisusta.

– En olisi uskonut, että Iivo lähtee myös skiathloniin. Kuvittelin hänen säästävän kaikki mahdolliset voimansa parisprinttiin ja 15 kilometrille, Kirvesniemi linjaa.

– Iivon ratkaisussa painaa varmasti se, että hän haluaa kokeilla Seefeldin olosuhteita ennen päämatkaansa. Yhdistelmäkisassa Iivo pääsee testaamaan perinteisen kalustoaan ja ennen kaikkea sitä, miltä hiihtäminen tällä hetkellä tuntuu. Iivolle on tärkeää ottaa tuntumaa Seefeldiin latuihin.

Kirvesniemi myös arvelee, että Niskanen näkee suuren mahdollisuuden yhdistelmäkisassa.

– Kyllä urheilija houkuttelee aina, kun on pienikin sauma menestyä. Iivon vaakakupissa vaikutti se, että mitaleille on saumaa, Kirvesniemi näkee.

– Iivo on yhdistelmäkisassa ainakin yksi kymmenestä potentiaalisesta mitalisuosikista. Miesten kisasta on luvassa todella tasainen. Jos oikein hyvä päivä sattuu, Iivo pystyy hiihtämään perinteisellä vapaan spesialisteilta jalat alta.

Kirvesniemi lisää vielä, että myös Niskasen kovat kilpakumppanit Venäjän Aleksandr Bolshunov ja Norjan Emil Iversen urakoivat kisoissa. Kaksikko nähdään myös sunnuntain parisprintissä, jossa Niskanen on Ristomatti Hakolan kanssa selkeä mitalisuosikki.

– Sunnuntain kisan jälkeen Niskasella jää vielä kaksi täyttä lepopäivää ennen keskiviikkoa. Se varmasti riittää, Kirvesniemi summaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt