Krista Pärmäkosken MM-mitalitoiveet vankistuivat – Ruotsin Ebba Andersson ei kilpaile lauantaina - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Krista Pärmäkosken MM-mitalitoiveet vankistuivat – Ruotsin Ebba Andersson ei kilpaile lauantaina

Krista Pärmäkosken mitalitoiveet nousivat, kun ennakkosuosikkeihin kuuluva Ebba Andersson jättäytyy huomisesta yhdistelmäkisasta pois.

Krista Pärmäkoski (vas.) ja Ebba Andersson.

22.2.2019 11:41

Ruotsalaishiihtäjä Ebba Andersson on sairastunut, eikä hiihdä huomisessa naisten 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.

Ruotsin joukkueesta tiedotettiin, että 21-vuotias Andersson kärsii hengitysteiden ärsytyksestä. Tiedotteen mukaan hän on melkein kunnossa mutta haluaa silti jättää kisan väliin.

Ruotsin Ebba Andersson kärsii hengitysteiden ärsytyksestä, eikä hän hiihdä kilpaa lauantaina.

Ruotsin naisten kisajoukkueeseen on nimetty neljä urheilijaa: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson ja Evelina Settlin.

Yhdistelmähiihdossa hiihdetään ensin 7,5 kilometriä perinteisellä tyylillä ja sen jälkeen 7,5 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Urheilulehden ennakkokaavailusssa Andersson lukeutui kisan mitalisuosikkeihin norjalaisten Therese Johaugin, Ingvild Flugstad Østbergin ja Astrid Jacobsenin sekä Ruotsin Charlotte Kallan, Yhdysvaltain Jessica Digginsin ja Venäjän Natalja Neprajevan kanssa.

Anderssonin poisjäänti helpottaa Krista Pärmäkosken mitaliurakkaa. Suomalainen sai vuosi sitten samassa kisassa olympiapronssia ja taistelee mitalista myös lauantaina. Ebba Andersson oli saman yhdistelmäkisan neljäs.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?