Härski video pilkkasi norjalaisia – näin irvailun kohteeksi joutunut Petter Northug reagoi - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Härski video pilkkasi norjalaisia – näin irvailun kohteeksi joutunut Petter Northug reagoi

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson sahasi norjalaishiihtäjien pahvikuvia moottorisahalla pilkkavideolla. Petter Northug ei suuttunut irvailuista.

Julkaistu: 22.2.2019 8:13

Uransa lopettanut norjalaislegenda Petter Northug otti Calle Halfvarssonin häpeilettömän videon huumorilla.

Ruotsin ja Norjan mieshiihtäjien välillä on kipinöinyt vuosien ajan. Maiden hiihtotähdet ovat nokitelleet ja härnänneet julkisuudessa toisiaan antaumuksella.

Sanasodan pääpukareina ovat olleet Ruotsin Calle Halfvarsson ja uransa jo päättänyt Norjan Petter Northug.

Halfvarsson yritti härnätä norjalaisia torstaina vauhtiin päässeiden Seefeldin MM-kisojen aattona. Halfvarsson lasketteli Norjan yleisradion NRK:n Helt Ramm -huumoriohjelmassa esitetyllä musiikkivideolla häpeilemätöntä tekstiä Norjan nykyisistä tähdistä Johannes Hösflot Kläbosta, Martin Johnsrud Sundbystä ja Emil Iversenistä. Videolla Halfvarsson myös muiden muassa ”teloitti” norjalaisten pahvikuvia moottorisahalla ja kärvensi niitä liekinheittimellä.

Oman osansa pilkasta sai myös ruotsalaishiihtäjän kanssa napit vastakkain ollut Petter Northug.

– Romutit urasi samoin kuin autosi, Halfvarsson härnää Northugia viitaten tämän päihtyneenä ajamaan kolariin.

Video sai rajua kritiikkiä, erityisesti Ruotsissa. Julkaisua seuraavana päivänä myös Halfvarsson pyysi julkisesti anteeksi niiltä, jotka olivat pahoittaneet mielensä videosta.

Halfvarssonin tulilinjalle joutunut Northug ei ollut kohuvideosta moksiskaan.

– Otin sen vastaan hymyillen. Olen odottanut tuollaista vastausta ja nyt se viimein tuli, Northug kommentoi norjalaisen TV2-kanavan lähetyksessä.

– Minulla ja Callella on aina ollut ystävälliset ja hyvät kamppailut keskenämme.

Voit katsoa kohuvideon alta.

Jos video ei näy, näet sen myös täältä.

Myös Norjan hiihtoliiton entinen johtaja Åge Skinstad kommentoi kohuvideota. Hän yllättyi siitä, miten vahvasti videoon reagoitiin Ruotsissa.

– Ruotsalaiset eivät ymmärtäneet asiayhteyttä. He keskustelevat siitä, mikä on hyvää ja mikä on taas huonoa huumoria, mutta se oli huumoria. On tyhmää kutsua sitä videota sellaiseksi, mitä se ei ollut, Skinstad pohti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?