Tähänkö on tosiaan Suomen sprinttihiihdossa tultu? ”Asennoiduin siihen, että olen viimeinen”

Julkaistu:

hiihto
Suomalaisnaiset eivät vaikuttaneet edes uskovan mahdollisuuksiinsa Seefeldin MM-sprintin karsinnassa.
Tunnelmat Seefeldin MM-kisojen haastattelupisteellä olivat hämmentävät naisten sprinttikisan karsinnan jälkeen. Kisa oli suomalaisittain karvas pettymys, sillä kukaan kvartetista Anita Korva, Katri Lylynperä, Anne Kyllönen ja Laura Mononen ei päässyt jatkoon eli 30 parhaan joukkoon.

Tehdään tämä heti selväksi: suomalaisnaisilta ei odotettu paljon mitään, vaan ehkä kaksi jatkopaikkaa oli realismia. Suomalaishiihtäjien eleitä seuratessa ja puheita kuunnellessa tuli kuitenkin fiilis, että aivan kuin he olisivat olleet jo etukäteen lyötyjä.

Lylynperä oli poikkeus. Hän ei piilotellut pettymystään, vaan jopa hieman kyynelehti pian maalintulonsa jälkeen. Muut sitä vastoin eivät vaikuttaneet pettyneiltä, vaikka toki puhuivat ääneen ”olevansa harmissaan” ja niin edelleen.
Kyllönen jopa hieman hymähteli suomalaistoimittajien eteen astellessaan. Mononen alkoi heti selitellä, ettei kyse ollut hänen päämatkastaan. Vasta 19-vuotias Korva taas ei todennäköisesti edes ymmärtänyt, miten erikoisen kommentin suustaan päästi.

– Jos tämä jäi näiden kisojen ainoaksi startikseni, niin se toki harmittaa. Asennoiduin kuitenkin jo etukäteen siihen, että voin jäädä viimeiseksi, Korva sanoi.

Tammikuisissa nuorten MM-kisoissa upeasti hiihtänyt Korva on lyhyessä ajassa opittu tuntemaan persoonana, joka puhuu median edessä aitona omana itsenään, sen suurempia jännittämättä tai miettimättä. Tämä lausunto ”viimeiseksi jäämisestä” oli kuitenkin odottamaton. Se saattoi olla Korvalta puhdas lipsahdus, ja viimeiseksi jäämisellä hän joka tapauksessa tarkoitti Suomen joukkueen hännänhuipuksi jäämistä. Ei sentään koko kisan, vaikka sellaisenkin tulkinnan siitä olisi joku saattanut tehdä.

Korvan lausunto tuntui kiteyttävän koko joukkueen tuntemukset yhteen: aitoa uskoa ei ollut, ja tulos oli sen mukainen. Se oli selvä romahdus, koska ajallisesti suomalaiset jäivät kauaksi kärjestä.

– Ei tapahtunut mitään erikoista. Aamun verryttelyssä tuntui paremmalta kuin kertaakaan täällä. Ehkä olisi pitänyt tehdä yksi kovempi tehoharjoitus ennen kisaa. Jännitystä oli, mutta ei niin paljon kuin odotin, sanoi Korva, joka on tällä hetkellä varalla naisten viestiin.

– Tulos ei mennyt älyttömästi tunteisiini, vaikka toki ajallisesti hieman mietityttää. Ei tämä kuitenkaan muuta mitään. Ajattelen ihan positiivisesti tätä reissua, se on tosi opettavainen.

Tulevaisuuden lupaukseksi laskettu Korva lisäsi, ettei hänen suksissaan ollut ongelmia.

– Vaikea toki verrata muiden hiihtäjien suksiin, mutta kyllä suksi ihan liukkaalta tuntui, hän linjasi.

Myös Kyllönen, joka sijoittui karsinnassa parhaana suomalaisena 33:nneksi, kiitteli kalustoaan. Suomen suksihuollon suuntaan ei lähtenyt kritiikin poikastakaan.

– Ei ollut suksissa mitään ongelmia. Hyvä päivä niiden osalta, mutta tietysti noin olematon karsiutuminen harmittaa, Kyllönen jutteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt