Anita Korva hiihti ilman paitaa MM-maisemissa – kertoi nyt suurta huomiota saaneen kuvansa taustan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Anita Korva hiihti ilman paitaa MM-maisemissa – kertoi nyt suurta huomiota saaneen kuvansa taustan

Suomen hiihtojoukkueen nuorin jäsen viihtyy Seefeldissä.

Anita Korva hiihtää Seefeldissä ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissaan.

20.2.2019 19:44

Aikuisten maailmanmestaruuskisojen ympyrät ovat tuntuneet Anita Korvasta niin kotoisilta, että hän toivoo pääsevänsä samoihin tunnelmiin monta kertaa urallaan. Korva on 19-vuotiaana Suomen hiihtojoukkueen kuopus Seefeldissä.

– Yritän seurailla, mitä meidän ja muiden maiden huiput tekevät. Kokonaisuutta ei tietysti näe, mutta on pieniä asioita, joista voi oppia uutta, Korva kertoi keskiviikkona Suomen joukkueen mediatilaisuudessa.

Anita Korva ja Anne Kyllönen vitsailivat Suomen joukkueen mediatapaamisessa Seefeldissä.

Korva on kuulunut muutaman vuoden Suomen hiihdon suuriin tulevaisuuden lupauksiin, mutta nuorten MM-kisojen kolme pronssimitalia Lahdesta nostivat hänet tutuksi nimeksi isommallekin yleisölle. Se on tuonut uudenlaista vastuuta.

– Pitää vähän miettiä, mitä somessa julkaisee ja mitä tekee. Ei voi samalla lailla mennä ja tehdä, vaan pitää pystyä pitämään urheilullinen kuva ja kunnioittaa tukijoidenkin arvoja, Korva sanoi.

Kolme päivää sitten hän julkaisi Instagramissa itsestään kuvan hiihtämässä ilman paitaa lämpimässä Seefeldissä. Se herätti huomiota. Tilanteen saama huomio hymyilytti Korvaa, sillä hän oli kotona ennen MM-kisoihin lähtöä lievästi nuhainen ja huilasi pari päivää.

– Oli minulla muuten enemmän vaatetta, enkä ajatellut, että kuvaamiseen kuluva minuutti haittaa, Korva naurahti kuvalle, jonka näet alta.

Korva aloittaa Seefeldin kisat torstain sprintillä ja on kisojen loppuvaiheen varahiihtäjän roolissa.

– Tämä sprinttirata ei ole minun vahvuuksilleni paras. Se on loivapiirteinen, eikä minulla oikein riitä vauhti kevyelle ja nopealle radalle, Korva tuumi ja kaipasi kovempia nousuja ja vauhdikkaampia laskuja, joissa pääsisi laskuasentoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?