Maailman hiihdon ykköspomo joutui vastaamaan kiusalliseen kysymykseen seksiturismin mekasta – vieressä istuneelta pampulta paljonpuhuva reaktio - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Maailman hiihdon ykköspomo joutui vastaamaan kiusalliseen kysymykseen seksiturismin mekasta – vieressä istuneelta pampulta paljonpuhuva reaktio

FISin puheenjohtaja Gian-Franco Kasper joutui puolustelemaan järjestönsä Pattayan-jättikongressia.

Peter Schröcksnadelilla (vas.) oli naurussa pidättelemistä, kun Gian-Franco Kasper (oik.) ilmoitti, ettei aio poistua hotellistaan Pattayalla.

20.2.2019 18:49

Hiihtopiirien viime viikkojen kärkipuheenaihe on ollut Kansainvälisen hiihtoliiton FISin ensi vuonna järjestettävä kongressi. Kahden vuoden välein pidettävän yli tuhannen hengen kokoontumisen seuraava pitopaikka on Thaimaan Pattaya, joka ei ole tullut tunnetuksi siteistään talviurheiluun.

FISin 75-vuotias puheenjohtaja Gian-Franco Kasper osallistui keskiviikkona Itävallan Seefeldissä medialle järjestettyyn MM-kisojen avajaislehdistötilaisuuteen.

Virallisen osuuden jälkeen median edustajilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä tilaisuudessa esiintyneille hiihtopomoille.

Tovin hiljaisuuden jälkeen ilmoille kajahti Kasperille osoitettu kysymys Pattayan-kokouksesta. Kasperilta tiedusteltiin, harkitsiko liitto vilkkaasta seksiturismistaan tunnetun kokouspaikan vaihtamista sen jälkeen, kun siitä syntyi valtava kohu.

– Kiitos, että kysyt tuota, sveitsiläinen Kasper aloitti rauhallisesti.

– Asiasta oli tullut joitakin huomautuksia, ja kysyin neuvostoltamme, mitä he ajattelevat: pitäisikö kokouspaikkaa vielä harkita vai ei. Äänestimme asiasta, ja tulos oli se, ettei sitä enää harkita. Menemme siis Pattayalle.

Kasper paalutti, että valinta tehtiin ennen kaikkea siitä näkökulmasta, että Pattayalla on loistavat fasiliteetit yli tuhannen delegaatin kokoukseen.

– Tiedän, mitä Pattayasta ajatellaan, mutta haluan lisätä, että Pattaya on muutakin kuin seksiturismia. Tietääkseni se on myös mainio paikka isoille kongresseille, vaikka en ole siellä koskaan käynytkään. Siellä on kaikki tarvittava luksus 1 200 osanottajallemme.

– Jos joudumme jatkossa laskemaan prostituoitujen määrän valitsemissamme kaupungeissa, meillä voi olla ongelmia.

Kasper joutui vastaamaan kiusalliseen kysymykseen Seefeldissä.

FIS on järjestellyt jättikokoustaan edellisillä kerroilla Meksikon Cancunissa ja Kreikan luksuslomakohteessa. Nyt Kasper vakuutti, että jatkossa järjestö aikoo kiinnittää enemmän huomiota kokouspaikkojensa valintaan.

FISiä jo yli 20 vuotta hallinnut Kasper sanoi, ettei Pattayan kyseenalaisella maineella ole hänelle suurta merkitystä.

– Aion pysyä joka tapauksessa vain hotellissa, Kasper sanoi.

Samaan aikaan vieressä istuneen Itävallan hiihtoliiton presidentin Peter Schröcksnadelin, 77, suupielet vääntyivät maireaan virneeseen ja maansa hiihtopampulla vaikutti olevan naurussa pidättelemistä.

FISin lehdistötilaisuudessa kiusallinen Pattaya-aihe haudattiin nopeasti, sillä tilaisuuden juontaja kiirehti huomauttamaan, ettei jatkossa saa kysyä muita kuin nyt käynnistyviä MM-kisoja koskevia kysymyksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?