MM-kisoihin viime tingassa selvinnyt Ruotsin hiihtotähti avautui epäonnisesta loukkaantumisestaan: ”Paljon kyyneleitä ja surua”

Julkaistu:

MM-Seefeld 2019
Sprintin erikoisnainen Stina Nilsson kuntoutui viime tingassa MM-kisoihin.
Ruotsissa huokaistiin helpotuksesta Seefeldin MM-kisojen kynnyksellä.

Sprinttihiihdon erikoisnainen, sprintin hallitseva olympiavoittaja Stina Nilsson kuntoutui tammikuussa saamastaan reisivammasta viime tipassa ja on mukana Ruotsin joukkueessa.

Nilssonin osallistuminen kisoihin oli pitkään epävarmaa, mutta takareiden repeämä onnistuttiin kuntouttamaan ajoissa. Vaikka hänen kuntonsa on arvoitus, Nilsson on silti yksi ennakkosuosikeista torstaiseen sprinttiin.

Tiistaina Nilsson kommentoi ensimmäistä kertaa kuntoutumistaan, kun hän tapasi mediaa Seefeldissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Nilsson, 25, loukkaantui Otepään maailmancupin sprintissä 19. tammikuuta, ja ensidiagnoosit olivat jo hautaamassa hänen MM-haaveitaan.

– Ne olivat hyvin sekavia tunteja. Mielialani vaihteli. Paljon kyyneleitä ja surua. Mutta sitten päätin, että on vain yksi mahdollinen vaihtoehto – minun oli kuntouduttava niin hyvin kuin mahdollista, Nilsson kertoi tiistaina Aftonbladetille.

– Ensimmäiset päivät loukkaantumisen jälkeen olivat erittäin, erittäin synkkiä. Myös kuntoutuksen ensimmäiset päivät olivat rankkoja, hän kuvaili puolestaan Expressenille.

Kuntoutumisjakson aikana urheilija tarttui pieniin ilonaiheisiin.

– Pelkästään se, että pystyin sitomaan kengännauhat, antoi minulle paljon, hän kertoi.

MM-sprintti on ohjelmassa torstaina. Ruotsin maajoukkueen päävalmentajan Rikard Gripin mukaan Nilssonin harjoitussessioita on mukautettu kisavauhtia simuloiviksi.

Sprinttiihiihdon aikataulu MM-kisoissa:

Torstai 21.2

Klo 13.00: Maastohiihto, N/M sprintti (v), karsinta

Klo 15.30: Maastohiihto, N/M Sprintti (v), erävaihe

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt