Iivo Niskanen hävisi tylysti Aleksandr Bolshunoville – Harri Kirvesniemi nostaa esiin suomalaisen edun MM-kisoissa

Julkaistu:

Maastohiihto
Iivo Niskasen tappiosta Aleksandr Bolshunoville ei kannata huolestua, arvioi Ilta-Sanomien hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi.
Iivo Niskanen joutui taipumaan Cognessa kakkoseksi miesten 15 kilometrin perinteisellä tyylillä hiihdetyssä maailmancupin osakilpailussa.

Venäjän Aleksandr Bolshunov paineli vastustamattomaan voittoon. Hän päihitti Niskasen lähes 44 sekunnilla.

Ilta-Sanomien hiihtoasiantuntija, entinen huippuhiihtäjä Harri Kirvesniemi ei lähtenyt hätiköimään dramaattisia MM-kisaennakoita sunnuntain cupkilpailun perusteella.

– Sen johtopäätöksen voi vetää, että Bolshunov on Iivon vastustaja numero yksi myös MM-kisoissa, hän sanoi.
Bolshunov on vetänyt korkeanpaikanleiriä jo pitkään, kun Niskanen lähti Cogneen vasta viikon takaisten Salpausselän kisojen jälkeen.

– Iivo lähti haastamaan, ja kun ylhäällä väsy iskee, ero kasvaa helposti. Toki samallakin valmistautumisella olisi ollut tiukkaa nyt. Ero oli kuitenkin sen verran pieni, ettei MM-kisojen suhteen kannata hätiköidä, Kirvesniemi sanoi.

Iivo Niskanen näytti heti maaliintulonsa jälkeen melko pettyneeltä. Suomessa tv:stä kisaa seurannut Kirvesniemi ymmärtää huippu-urheilijan tunteet.

– Ei Iivo varmasti halunnut noin paljon hävitä. Varmasti loppumatkasta on se ero pyörinyt mielessä, eikä se karise heti maaliintulon jälkeen.

”Miksei Iivokin käytä sitä niin paljon?”

Bolshunovin vahva meno teki Kirvesniemeen vaikutuksen.

– Hänen perinteisen hiihtonsa näyttää todella helpolta, voimakkaalta ja taloudelliselta. Lisäksi hän on yksi harvoja, joka osaa käyttää yksipotkuista tasatyöntöä. Tulee mieleen, miksi Iivokin ei sitä käytä niin paljon, koska hänkin osaa sen hyvin.

Sunnuntaina Kanadan Alex Harvey (10:s) ja Sveitsin Dario Cologna (25:s) olivat melko vaisuja.

– Heidän kuntonsa jäi epäselväksi, koska molemmat yrittivät ilman pitoja. Todennäköisesti he hiihtävät tuota paremmin kisoissa, Kirvesniemi sanoi.

Miesten 15 kilometrin perinteisen tyylin maailmanmestaruus ratkaistaan keskiviikkona 27. helmikuuta.

Niskasella saattaa olla yksi mielenkiintoinen etu Bolshunoviin nähden.

– Uskon, että Iivo voi hyvinkin ottaa (sunnuntain) eron hyvinkin kiinni – varsinkin, jos Bolshunov hiihtää kisoissa niin hurjan ohjelman kuin näyttää. Se (15 km) olisi Bolshunoville jo kisojen neljäs kilpailu, Kirvesniemi pohti.

”Nyt se on päivänselvää”

Kerttu Niskasen voitto maailmancupin osakilpailussa Italian Cognessa 10 kilometrillä (p) ilahdutti Kirvesniemeä.

– Voitto teki varmasti valtavan hyvää Kertun itseluottamukselle. Hänen tilanteensa on ollut haastava pitkään, kun ensin tuli pitkä huili ja sitten on haettu taas kilpailutuntumaa, Kirvesniemi sanoi.
Niskanen kärsi alkukaudesta ylirasitustilasta.

Kirvesniemen mukaan Seefeldin MM-kisojen naisten parisprintin tiimi on nyt selvä. Niskanen kilpailee Krista Pärmäkosken parina.

– Se oli aika selvä jo Lahden jälkeen, nyt se on päivänselvä.

Cognen kilpailusta puuttui liuta naishiihdon huippuja, jotka olivat jo valmistautumassa ensi viikolla Seefeldissä alkaviin MM-kisoihin.

Kirvesniemi arvioi etukäteen Niskasen taistelevan paikasta palkintokorokkeelle. Hiihtäjälle tulikin täysosuma.

– Kertun hiihto kertoi sen, että hän olisi ollut kympin sakissa, vaikka kaikki parhaatkin olisivat olleet mukana, Kirvesniemi arvioi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt