Hiihtosensaatio Frida Karlsson harjoitteli viisi tuntia jopa syntymäpäivänään – näin upeat vatsalihakset saa kun treenaa tarpeeksi!

Julkaistu: , Päivitetty:

Maastohiihto
Hiihdon seuraavaksi supertähdeksi povattu Frida Karlsson kertoi kesän harjoitusrumbastaan tuoreessa haastattelussa.
Kuka ihme on Frida Karlsson? Jos nimi ei ole vielä tuttu, niin lähitulevaisuudessa se varmasti tulee tutuksi kaikille maastohiihdosta kiinnostuneille.

Karlsson on elokuussa 19 vuotta täyttänyt ruotsalaishiihtäjä, josta povataan hiihdon supertähteä. Karlsson voitti viikonloppuna päättyneissä nuorten MM-kisoissa Lahdessa kaksi henkilökohtaista kultamitalia ja pronssin viestistä.

Ja vaikka Karlsson ei ole vielä debytoinut hiihdon maailmancupissa, on mahdollista, että hän yltää Ruotsin maajoukkueeseen kauden päätapahtumaan eli Seefeldin MM-kisoihin. Lahdessa voittamiensa mitalien jälkeen Karlsson sanoi, että MM-paikan saavuttaminen on tietenkin mahdollista.

Karlsson kertoi Aftonbladetille, miten hän valmistautui viime kesänä käynnissä olevaan hiihtokauteen. Harjoittelussa määrä painottui toisella ja vauhti toisella viikolla.

Määrään painottuvalla viikolla Karlsson kertoo harjoittelevansa tyypillisesti jopa kuusi tuntia päivittäin.

– Noilla viikoilla harjoitteluun menee paljon aikaa. Tehdään pitkiä harjoituksia ja yleisimmin siihen menee viisi tai kuusi tuntia päivässä, tyyliin kolme tuntia aamulla ja kolme tuntia illalla, Karlsson sanoi.

Suuret harjoitusmäärät näkyvät Aftonbladetin mukaan myös Karlssonin ”superkropassa”. Karlsson julkaisi elokuussa Instagram-tilillään kuvan harjoituslenkiltään.

– Miten muutenkaan sitä viettäisi syntymäpäivää kuin 5 tunnin harjoittelulla? Karlsson kirjoitti kuvan yhteyteen.
– Therese Johaug -vartalo, yksi kuvan kommentoijista kirjoitti.

Aikuisten MM-kisoihin?

Nyt kun nuorten MM-hiihdot on kisailtu, niin Karlsson jahtaa Ruotsin maajoukkueen johtaja Rikard Gripin mukaan MM-kisapaikkaa muiden hiihtäjien kanssa. Parhaat valitaan Seefeldiin.

Karlssonin oli alunperin tarkoitus kokeilla vauhtiaan muiden muassa Charlotte Kallaa ja Ebba Anderssonia vastaan keskiviikkona Ruotsin mestaruuskisojen 10 kilometrillä. Hän joutui kuitenkin Ruotsin radion mukaan vetäytymään kisasta hengitystieongelmien takia.

Karlsson toivoi pystyvänsä osallistumaan tämän viikon myöhempiin kisastartteihin.

– Mutta katsotaan, moneenko niistä. Ei ole syytä ottaa mitään riskejä, Karlsson sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt