Maastohiihto

Veteraanihiihtäjä Laura Monoselta yllättävä kannanotto maajoukkueleireistä: ”Saisi niitä enemmän olla”

Julkaistu:

Maastohiihto
Laura Mononen kaipaisi maajoukkueleireille enemmän kovia harjoituksia.
Hiihtomaajoukkueen kokeneisiin kasvoihin kuuluva Laura Mononen, 34, tuli Otepäähän ennen kaikkea varmistelemaan paikkaansa Seefeldin MM-kisojen 10 kilometrille (p) mutta nautti alkupaloiksi lauantain sprintin, jossa sijoittui 19:nneksi.

– Aika-ajosta jatkoon, mistä ihan plussaa. Se ei ole ollut mikään automaatio. Mutta sunnuntaina on pääkilpailu tällä reissulla.

Filosofian maisteri Mononen asettelee yleensä sanansa mediassa hyvin varovasti. Hän sanoi, ettei ole tutustunut mediasta maajoukkuevalmennusta koskevaan keskusteluun, jossa on vihjailtu mm. henkilökohtaisten valmentajien ja liittovalmentajien tulehtuneista väleistä. Monosen oma valmentaja Teemu Pasanen on myös maajoukkuevalmentaja.

– Keskustelu on minulle aivan vierasta, en ole viime aikoina juuri seurannut mediaa. Enkä varmaan tällaista keskustelua median välityksellä haluaisi käydäkään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun Ilta-Sanomat kysyi, ovatko tähtihiihtäjät jättäneet maajoukkueleireillä kovia yhteisharjoituksia väliin, kuten on puhuttu, Mononen kuitenkin innostui avautumaan.

– Hyvin porukka on ollut niissä mukana – siis silloin, kun niitä kovia treenejä on ylipäätään järjestetty. Jos minulta kysytään, niin niitä olisi saanut olla leireillä enemmän. Kun kerran siellä ollaan kaikki pitkiä aikoja koolla ja saataisiin toisistamme merkittävää vetoapua.
Mononen arveli, että tehoharjoitusten matala määrä on liittynyt leiripaikkojen sijaintiin korkealla eli ohuessa ja hitaasti palauttavassa ilmanalassa.

– Siinä tapauksessa olisi pitänyt ehkä miettiä, mennäkö sitten niin ylös.

Maajoukkuevalmentaja Mikko Virtanen totesi Ilta-Sanomille perjantaina, että lisääntyvä korkean paikan leireily liittyy Pekingin olympiakisoihin 2022. Silloin hiihdetään 1700 metrin korkeudella merenpinnasta. Mononen ei usko olevansa silloin enää vuoristotreenin hyödyistä nauttimassa, 37-vuotiaana.

– Jos nyt pitää jotain sanoa, niin kyllä aika kaukaiselta tuntuu, että tällä tasolla silloin vielä hiihtäisin.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt