Maastohiihto

Suomalaishiihtäjältä napakka kuitti mediassa avautuneelle dopinghiihtäjälle – ”Katkeran miehen puhetta”

Julkaistu:

Hiihto
Lauri Vuorinen uskoo Johannes Dürrin perustelevan avautumisellaan omaa dopingin käyttöään.
Lauantain sprinttikilpailussa Otepäässä 25:nneksi sijoittunut Lauri Vuorinen valmistautui kilpailuun lukemalla aamupalalla Ilta-Sanomien jutun itävaltalaishiihtäjä Johannes Dürrin avautumisesta saksalaiskanavan tv-haastattelussa.

Vuonna 2014 epo-hormonista kärähtänyt mutta kilpailukiellosta jo vapautunut Dürr kertoi omasta dopingin käytöstään. Hän totesi myös, että urheilijat hankkivat astmalääkkeiden käyttöoikeuksia huijaamalla rasitustestissä, doping on huippu-urheilussa tavattoman yleistä ja tv:n kautta välittyvä kuva on pelkkää illuusiota.

Railakkaasti avautuneen itävaltalaisen puheet olivat Vuorisen mielestä tavallaan loogisia.

– Jollakin tavallahan hänen on täytynyt ja täytyy itselleen oma dopingkäyttönsä ja omat valintansa perustella. Nyt hän tekee sen yleistämällä, että kaikki toimivat samalla tavalla. Se ei tietenkään ole totta. Katkeran miehen puhettahan tuo pohjimmiltaan on.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Vuorinen ei tunne Dürriä henkilökohtaisesti; mies on tuttu lähinnä dopinguutisoinnista.

– Tuo yleistäminen on sikälikin kiinnostavaa, että tuskin hän on voinut tietää muiden maajoukkueiden toimintakulttuurista. Emmehän me Suomen joukkueessakaan tarkasti tunne kuin omat asiamme.


Vuorinen on seurannut uutisointia mm. Venäjän hiihtoon kohdistuneista dopingepäilyistä ja -seuraamuksista, mutta hän ei anna uutisten mennä päänsä sisään.

– On ihan ehdoton asia, että tällaisille ajatuksille ei saa antaa valtaa eikä voi antaa niiden syödä energiaa. Jos niin tekee, voi usko mennä omaan toimintamalliin ja tulokset kääntyvät laskuun.

– Näinhän Dürrillekin varmaan on käynyt. Hän on todennäköisesti liikaa miettinyt muiden tekemisiä ennen kuin päätyi omaan valintaansa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt