Maastohiihto

Kovat paineet näkyvät – Kerttu Niskanen valmistautuu paluukilpailuunsa Virossa täydessä mediahiljaisuudessa

Julkaistu:

Maastohiihto
Sunnuntain kilpailu näyttää, onko monivuotisen luottohiihtäjän vetäytyminen kisaladuilta palauttanut kilpailukunnon.
Kerttu Niskasen, 30, tämän kauden esiintymiset hiihdon maailmancupissa ovat olleet aivan muuta kuin häneltä on totuttu näkemään.

Kuusamossa marraskuun lopussa hänen paras kilpailumatkansa 10 kilometriä perinteisellä toi sijan 30. Kaksi viikkoa myöhemmin Beitostölenin vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä tuli 33. tila. Sen jälkeen urheilija ja valmentaja Pekka Vähäsöyrinki tekivät kovan päätöksen.

Harjoituskauden ylirasittama urheilija vetäytyi kotipuoleensa Sotkamon Vuokattiin rauhallisen perusharjoittelun ja täyden mediahiljaisuuden pariin.

Niskanen palaa kisaladuille sunnuntaina Viron Otepäässä, jossa hiihdetään 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtö erittäin kovalla ladulla. Kilpailun tulos määrittää hyvin pitkälle sen, mitä Niskaselta on loppukauden aikana muun muassa Seefeldin MM-kisoissa mahdollista odottaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Urheilija ja valmentaja eivät vielä ole päättäneet, miten kausi jatkuu Otepään jälkeen. MM-leiri Italian Seiser Almissa alkaa Ulricehamnin maailmancupin ja Imatran SM-kisojen jälkeen helmikuun alussa.


Poikkeuksellisen kovat paineet paistoivat yleensä puheliaasta ja avoimesta urheilijasta, kun tämä saapui Suomen joukkueen huoltorekalle Otepäässä perjantaina aamupäivällä. Torstai-iltaa Niskanen vietti muun joukkueen seurassa Suomen joukkuehotellissa katsellen, miten pikkuveli Iivo Niskanen valittiin jo kolmannen kerran Vuoden urheilijaksi.

– Puhun vasta sunnuntaina kilpailun jälkeen. Se päätös pitää, Niskanen totesi samalla kun huoltomies Mika Venäläinen toi hänelle suksia päivän harjoitusta varten.

Paineita nostaa jopa poikkeuksellisen pitkä kilpailutauko kesken kauden ja epätietoisuus siitä, miltä maksimitehoinen kilpahiihto tuntuu jumitusta avanneen rauhallisen perusharjoittelun jälkeen.

Jos Suomen naiset aikovat tarttua ohueen mitalisaumaan Seefeldin MM-kisojen viestissä, se käytännössä edellyttää kansainvälistä vauhtia kestävää Niskasta jommallekummalle perinteisen osuudelle.

– Vaikea sanoa Kertun kilpailukunnosta mitään, mutta tuttua rentoutta ja rytmiä hiihdossa taas oli, kun käytiin radalla testaamassa suksia, Mika Venäläinen totesi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt