Maastohiihto

Yllätyskäänne – Iivo Niskanen on muuttamassa suunnitelmiaan: ”Aivan mahtava uutinen”

Julkaistu:

Maastohiihto
Tähtikadosta kärsivä Salpausselän maailmancup saamassa sittenkin vetonaulan olympiavoittajasta.
Lahden maailmancupin suomalaisloisto näytti vielä marraskuun alussa vaatimattomalta, kun maan edustushiihtäjien koko kärkikaarti oli jättämässä perinnetapahtumaa ennenkuulumattomasti väliin.

Lahdessa hiihdetään maailmancupia (vapaan sprintti ja perinteisen parisprintti) 9.–10. helmikuuta, puolitoista viikkoa ennen Seefeldin MM-kisojen alkua. Marraskuussa näytti siltä, että käytännössä kaikki viime vuosien menestyshiihtäjät eli Iivo Niskanen, Matti Heikkinen, Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen olisivat tässä vaiheessa Italian Seiser Almissa korkean paikan leirillä valmistautumassa MM-kisoihin.

Ainoastaan Iivo Niskanen piti Lahdelle auki pienen pientä takaovea, joka onkin nyt yllättäen lennähtänyt aivan selälleen.

– Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että tulen Lahteen ja hiihdän Ristomatti Hakolan kanssa perinteisen parisprintin. Se on meille MM-kisoissa erittäin tärkeä, potentiaalinen mitalimatka, Niskanen kertoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen valmentajansa Olli Ohtonen vahvistaa asian; Seiser Almin harjoitusleiri yläilmoissa on jäämässä kokonaan väliin. Niskanen ja Hakola saavat Lahdesta MM-otatukseen arvokkaan kenraaliharjoituksen. Niskanen on saavuttanut kilpailumuodosta olympiakultaa 2014 ja MM-pronssia 2017.

– Oli hienoa viime viikolla kuulla, että Iivo on justeerannut suunnitelmiaan tähän suuntaan. Seefeldissä on sitten ihan oma kilpailunsa, mutta kyllä hyvä suoritus Lahdessa olisi MM-kisoihin mentaalisesti mannaa, Hakola sanoi torstaina.


Niskanen harkitsee osallistuvansa viimeiseen maailmancupiin, Italian Cognessa (15 km p), ennen MM-kisoja ja harjoittelevansa Lahden maailmancupin jälkeen saman maan Toblachissa.

Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen oli torstaina iloinen nainen.

– Aivan mahtava uutinen tapahtumalle, jos Iivo on näin päättänyt, totesi Saarinen, joka taannoin sanoi hyvin ymmärtävänsä, että kärkihiihtäjien MM-leiritys menee tärkeydessä jopa Suomen oman maailmancupin edelle.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt