Maastohiihto

Pitäisikö Kaisa Mäkäräisen olla mukana hiihdon MM-kisoissa? Kari-Pekka Kyrö ei lämpene ajatukselle

Julkaistu:

Hiihto
Kari-Pekka Kyrön mielestä hiihdon MM-kisoissa ei ole Kaisa Mäkäräiselle sopivaa henkilökohtaista matkaa.
Lähes jokavuotinen keskustelu on ollut ampumahiihtäjän Kaisa Mäkäräisen osallistumisesta hiihdon arvokisoihin.

Tänä vuonna keskustelu on vieläkin akuutimpi, kun Suomen naisten hiihtotaso on ollut heikompi kuin vuosiin.

Kari-Pekka Kyrö ei Mäkäräisen visiitille hiihdon MM-kisojen puolelle juuri lämpiä.

– Kuka voittaa, jos Kaisa hiihtää jonnekin sijoille 8–13? MM-kisoissa ei tänä vuonna ole edes sellaista matkaa, jolla Kaisa voisi mitenkään yltää kuuden parhaan joukkoon (ainoa henkilökohtainen vapaan hiihtotavan matka on 30 kilometrin yhteislähtö).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kaisasta voisi olla käyttöä naisten viestin kolmannelle osuudelle. Tosin Riitta-Liisa Roponen hiihti Beitostölenissä erittäin pirteästi. Kyllähän se kuitenkin niin on, että jos urheilija tosissaan tavoittelee paikkaa MM-kisoihin, hän tulee antamaan näytön kunnostaan sovittuun kilpailuun, Kyrö painottaa.
Kyrön mukaan vuonna 2010 ampumahiihdon päälajikseen valinneesta Mari Ederistä olisi voinut tulla maastohiihdon puolella erinomainen vapaan hiihtotavan sprinttitaitaja – erikoistaito, jota suomalaisilla naisilla ei tällä hetkellä ole.

– Ederillä voisi nyt olla 10–20 sprintin finaalihiihtoa maailmancupissa ja muutama arvokisafinaalikin, Kyrö arvelee.

– Ampumahiihto ei olisi menettänyt siinä mitään. Yhtä Holmenkollenin unelmaviikonloppua (kaksi voittoa maaliskuussa 2017) lukuun ottamatta menestys ampumahiihdossa on ollut laimeaa, Kyrö lisää.

Eder on ampumahiihdon ohella kilpaillut sprinttikisoissa Pyeongchangin ja Sotshin olympialaisissa sekä Lahden MM-kisoissa helmikuussa 2017. Eder oli Pyeongchangin parisprintissä Krista Pärmäkosken kanssa viides ja Lahden MM-kisoissa henkilökohtaisessa kilpailussa kahdeksas.

Maailmancupin tasolla Eder on osallistunut vapaan hiihtotavan sprintteihin maailmancupissa Liberecissä tammikuussa 2011, Sotshin esikisoissa helmikuussa 2012, Nove Mestossa tammikuussa 2014, Toblachissa helmikuussa 2014, Lahdessa maaliskuussa 2014, Toblachissa tammikuussa 2017, Falunissa tammikuussa 2017, Lenzerheidessa joulukuussa 2017 sekä Seefeldissä helmikuussa 2018.

Paras sijoitus on Sotshissa helmikuussa 2012 tullut viides tila.

Eder tähtää myös Seefeldin MM-hiihtojen vapaan hiihtotavan sprintin kilpailuun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt