Maastohiihto

Hiihtosensaation tehnyt Eveliina Piippo, 20, hymyili iloisena kisan jälkeen tv:ssä – takana todella rankkoja vaikeuksia

Julkaistu:

Hiihto
20-vuotias Eveliina Piippo hiihti loistavasti Suomen naisjoukkueen ankkurina Beitostölenin maailmancupissa.
Eveliina Piippo oli nimi, jota suomalainen hiihtokansa toisteli sunnuntaina. Vasta 20-vuotias lahjakkuus hiihti erinomaisen ankkuriosuuden Beitostölenin maailmancupissa Norjassa ja toi Suomen joukkueen kolmantena maaliin.

Palkintopallisijoitus valoi uutta uskoa Suomen naishiihtoon alkukauden vaikeuksien jälkeen, ja Suomen nelikko olikin yhtä hymyä Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

40-vuotias Riitta-Liisa Roponen ylisti itseään puolta nuoremman Piipon ankkuriosuutta.

– Ihan mieletön. Kylmät väreet meni, kun mentiin viimeiseen mäkeen huutamaan ja nähtiin, että toinen venäläinen rupesi jo jäämään ja Eveliina vain puski menemään. Huh huh! Ei pysytty kyllä paikalla hetkeäkään siinä vaiheessa, Roponen sanoi Ylelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Piippo myönsi Ylelle jännittäneensä tulevaa hiihtoaan kovasti, kun hän odotti Roposta vaihtoalueella. Viiden kilometrin matkalla Piippo joutui koville, mutta lopussa taistelu palkittiin.

– Eihän se hyvältä se hiihto tuntunut. Ihan hirveän tuntuista! Koko ajan pelkäsin, miten rahkeet riittää, mutta mukavaa silti! leveästi hymyillyt Piippo sanoi Ylelle.


Pirkkalasta kotoisin oleva Piippo hiihtää ensimmäistä kauttaan A-maajoukkueessa. Hän on voittanut rankkoja vaikeuksia matkallaan Suomen hiihtovalioiden seuraan. Piippo kärsi teinivuosinaan syömishäiriöstä, josta hän on kertonut mediahaastattelujen lisäksi myös blogissaan.

Viime vuonna Helsingin Sanomien haastattelussa Piippo pohti ongelmiensa juurisyytä näin:

– Minulla se on ehkä lähtenyt siitä, että olen ollut vähän sellainen suorittaja-perfektionisti, hän sanoi.

178-senttinen Piippo kertoi Iltalehdelle viime vuonna, että syömishäiriön ollessa pahimmillaan hänen painonsa oli vain noin 40 kiloa.

Piippo valmistui Vuokatin hiihtolukiosta ja suunnitteli hakevansa opiskelemaan lääketiedettä ja biotekniikkaa. Hän kuitenkin päätti tämän vuoden alkukeväänä satsata jatkossa hiihtoon täysammattilaisena.

Sunnuntain kisa oli Piipon ensimmäinen maailmancupin viesti. Suomen ykkösjoukkueen ankkurin paikka oli kova, mutta Piippo hoiti sen kunnialla.

Lauantaina 15 kilometrin kisassa Piippo oli sijalla 22, eli kolmanneksi paras suomalainen Krista Pärmäkosken (6:s) ja Riitta-Liisa Roposen (10:s) jälkeen.

Eveliina Piippo

Syntynyt: 7.9.1998

Seura: Vuokatti Ski Team Kainuu

Valmentaja: Ville Oksanen

Saavutuksia: maailmancupin viestin kolmossija Beitostölenissä, kaksi SM-viestihopeaa, viisi nuorten SM-kultaa, nuorten MM-kisoissa sijat 4 ja 5, uran paras maailmancupin henkilökohtainen sijoitus 22. (lauantaina Beitostölenissä).


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt