Maastohiihto

Therese Johaug paljasti 10 kuukautta säilyttämänsä salaisuuden: ”Ei tehnyt mieli huudella siitä”

Julkaistu:

Maastohiihto
Therese Johaug järjesti Marit Björgenin kanssa salaisen kisan ennen viime talven olympialaisia.
Therese Johaug kärysi anabolisesta steroidista klostebolista lokakuussa 2016. Norjalainen hiihtotähti sai dopingrikkeestä 18 kuukauden kilpailukiellon.

Pannan takia norjalaistähdeltä jäivät väliin mm. Lahden MM-kisat 2017 sekä Pyeongchangin olympialaiset tämän vuoden helmikuussa.

Marraskuussa Johaug palasi maailmancupin kisoihin – ja huippukunnossa. Hän on ottanut voitot cupin avausviikonloppuina Rukalla ja Lillehammerissa ja johtaa maailmancupin kokonaiskisaa.

Nyt Johaug on vahvistanut norjalaiselle Nettavisenille, että hän oli huippukunnossa jo viime talvena. Johaug oli kohdannut Marit Björgenin harjoituskisassa helmikuussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nettavisen kertoi olympialaisten aikaan, että Johaug oli lyönyt Björgenin tuossa kisassa. Johaug ei ollut kuitenkaan suostunut vahvistamaan tietoa, kun norjalaislehti kysyi siitä, hänen dopingpannansa aikana.

”Se olisi ollut tyhmää”

Nyt Johaug paljasti Nettavisenin tuoreessa haastattelussa voittaneensa Björgenin sekä sen, miksi harjoituskisan tulos pidettiin salassa kymmenen kuukautta.

– Ajattelin, että se oli minun ja Maritin välinen juttu. Joten voisimme ottaa asian esiin sitten, kun se (dopingpannani) loppuu.

– En siis ollut halukas huutelemaan julkisuuteen, että olen iskussa. Se olisi ollut tyhmää, sillä olin kotona. En olisi kuitenkaan voinut osallistua (olympialaisiin). Se, olinko kunnossa vai en, oli siksi minun ja Maritin välinen asia, Johaug sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Björgenin lyöminen kaksikon omassa kisassa oli vahva näyttö Johaugin kunnosta. Björgen nimittäin voitti harjoituskisan jälkeen olympialaisissa kaksi kultaa, yhden hopean ja kolme pronssia!

Johaug myönsi, että Björgenin lyöminen oli hänelle merkittävää, sillä se vahvisti hänen tehneen oikeita asioita kilpailukieltonsa aikana.

– Kun näin Maritin suoritukset kisoissa, uskoin, että minäkin pystyn kuntoni puolesta vielä palaamaan (kisoihin).

Maailmancupin kärki

1. Therese Johaug, Norja 400
2. Ebba Andersson, Ruotsi 309
3. Charlotte Kalla, Ruotsi 289
4. Ingvild Flugstad Östberg, Norja 285
5. Krista Pärmäkoski 265

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt