Ristomatti Hakola kuudes Lillehammerin sprintissä – karvaan pettymyksen kokenut norjalaistähti raivoissaan

Lillehammerin sprinteissä voitot menivät Ruotsiin ja Italiaan.

Ristomatti Hakola oli kuudes Lillehammerin sprintissä.

30.11.2018 14:54

Maastohiihdon maailmancupin toinen kilpailuviikonloppu käynnistyi perjantaina Norjan Lillehammerissa, kun naiset ja miehet taistelivat palkintosijoituksista vapaalla hiihtotavalla.

Naisissa voiton vei Ruotsin Johanna Sundling, joka löi loppukirissä maannaisensa Stina Nilssonin. Ruotsalaisten kolmoisvoitto oli erittäin lähellä, mutta USA:n Sadie Bjornsen ehti maaliin niukasti ennen Ruotsin Evelina Settliniä.

Ruotsin joukkuepanos oli huima, sillä kuuden parhaan joukossa oli lopulta neljä sinikeltaista ja välierien 12 parhaan joukossa seitsemän.

Krista Pärmäkoski oli ainoa suomalainen, joka ylsi jatkoon aika-ajosta. Hänenkin tiensä tyssäsi kuitenkin jo puolivälierissä, ja sijoitus oli lopulta 15:s.

Miehissä ykkönen oli Italian Federico Pellegrino. Hän löi loppukirissä Norjan Emil Iversenin ja Kanadan Alex Harveyn.

Kilpailuun ykkössuosikkina lähtenyt Johannes Hösflot Kläbo putosi yllättäen jo välierässä, kun hänen sauvansa katkesi viimeisessä ylämäessä. Tilanteen aiheutti Ruotsin Calle Halfvarsson, joka astui välierää johtaneen Kläbon sauvan päälle.

Kläbon peli oli pelattu saman tien. Hän purki turhautumistaan lyömällä rikkinäistä sauvaansa rataan.

Ristomatti Hakola selvisi finaaliin mutta jäi siellä lopulta viimeiseksi. Hakolan loppusijoitus oli siis kuudes.

Suomen miesten vahvaa päivää täydensi Joni Mäki, joka ylsi ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupissa välieriin. Hän putosi finaalista vaivaisella 0,2 sekunnilla ja oli tuloksissa 10:s.

Kolmantena suomalaismiehenä aika-ajon läpäissyt Iivo Niskanen oli 29:s.

Lillehammerin maailmancupviikonloppu jatkuu lauantaina vapaan hiihtotavan väliaikalähdöillä. Naisissa matkana on 10 ja miehissä 15 kilometriä. Sunnuntaina samanpituiset matkat hiihdetään perinteisellä takaa-ajona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?