Maastohiihto

Muistatko? Mummin opetus pelasti suomalaishiihtäjän rahat MM-hotellissa

Julkaistu:

Maastohiihto
Maajoukkuehiihtäjä Lari Lehtosen rahat pelastuivat vanhalla viisaudella vuoden 2013 MM-hiihdoissa.
Ampumahiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Tiril Eckhoff koki tällä viikolla jännittäviä hetkiä Norjan maajoukkueen leirillä.

Varas oli käynyt Eckhoffin ja Ingrid Landmarkin hotellihuoneessa joukkueen kokouksen aikana ja vienyt sieltä yli 5 000 euron arvotavarat.

Eckhoff sai tilanteessa nerokkaan oivalluksen. Hän keksi jäljittää vohkittua Applen tietokonettaan Etsi iPhoneni -sovelluksen avulla. Eckhoffin saamien tietojen pohjalta poliisi pääsi nopeasti varkaan jäljille ja varastetut tavarat saatiin takaisin.
Eckhoffin tavoin myös suomalaishiihtäjä Lari Lehtonen hyödynsi takavuosina nerokasta kikkaa, jonka avulla varas jäi vaille saalista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Murtovarkaat iskivät Val di Fiemmen vuoden 2013 MM-kisojen aikaan hotelliin, jossa majoittuivat Suomen mieshiihtäjät ja huoltojoukot.

– Tarkkaan oli kaikki nyssykät ja vetoketjut aukaistu, maajoukkuehiihtäjä Lehtonen kuvaili tuolloin IS:lle.

Lehtonen selvisi tilanteesta muiden maajoukkuehiihtäjien tavoin onnellisesti tappioitta. Siitä erityiskiitoksen hän antoi eräälle läheiselle henkilölle.

– Mummi on opettanut, että kun laittaa rahat muovipussien alle piiloon, niin sieltä ei kukaan tajua katsoa, Lehtonen kertoi.

– Olin tehnyt niin tarkoituksella tälläkin kertaa, Lehtonen sanoi.

”Kaverit olivat ammattilaisia”

Varkaat olivat käyneet hotellissa huoneita läpi yläkerrasta alkaen. Ensimmäisessä kerroksessa heidän puuhansa keskeytyivät, joten muutama huone jäi penkomatta.

– Kaverit olivat ammattilaisia. Ne menivät ovista miten halusivat, Sami Jauhojärvi kertoi.

Suomen silloiselta päävalmentajalta Magnar Dalenilta sekä muutamalta valmentajalta ja huoltajalta vietiin rahaa.

– Toivottavasti matkavakuutuksemme korvaa vahingot. Onneksi he veivät vain rahaa, eivätkä esimerkiksi tietokoneita tai matkapuhelimia, Dalen kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt