Huikea muodonmuutos! Suomen maajoukkueen naishiihtäjän muotikuvat herättivät odottamatonta huomiota Koreassa asti

Kansainvälisessä mediassa on innostuttu Johanna Matintalon tähdittämistä muotikuvista.

Maajoukkuehiihtäjä Johanna Matintalon muotikuvat ovat innostaneet ulkomailla.

30.10.2018 5:59

Maajoukkuehiihtäjä Johanna Matintalon, 21, sponsoriyhteistyö on johtanut yllättävään tulokseen.

Pöytyän pikkukunnassa Varsinais-Suomessa syntynyt Matintalo esiintyy paikallisen, hattuja valmistavan designyrityksen Myssyfarmin muotikuvissa, joista on tullut kansainvälisen median suosikkeja.

Kuvissa Matintalo muun muassa hiihtää vanhoilla puusuksilla Aurajoen lumettomilla rantapelloilla. Idea kuvien ja yrityksen malliston taustalla syntyi siitä, että lumiset talvet ovat olleet 2010-luvulla Pöytyän seudulla harvinaisuus.

– Halusimme Johannan hiihtomallistomme kasvoksi. Mietimme tammikuussa, miten ihmeessä kuvaamme hiihtokuvia, kun paikkakunnalla ei ole lunta. Saimme idean mennä Aurajoen laaksoon kuvaamaan häntä paljailla pelloilla, Myssyfarmin toimitusjohtaja Anna Rauhansuu kertoo Ilta-Sanomille.

Matintalon tähdittämät otokset kuvattiin toukokuussa. Vähän sen jälkeen yritys esitteli niitä ja muita promootiokuvia muotialan ammattilaisille kansainvälisen Fashion in Helsinki -tapahtuman yhteydessä.

Myssyfarmi on herättänyt kiinnostusta etenkin Aasian markkinoilla. Matintalon kuvia on päätynyt muun muassa suosittuun korealaiseen Fashionbiz-muotilehteen.

Toukokuussa otetuissa kuvissa Matintalo hiihtää lumettomilla pelloilla.

– Palautetta tuli sekä kuvista että niihin liitetyistä sloganeista. Hiihtämistä ilman lunta pidettiin erittäin hauskana ideana.

Sittemmin kuvia on julkaistu muun muassa Korean suurimpiin kuuluvassa Fashionbiz-muotilehdessä ja sveitsiläisissä aikakauslehdissä kuten perinteikkäässä Schweizer Familiessä. Paikallisuutta ja ekologisuutta korostava suomalaisyritys on herättänyt kiinnostusta etenkin Japanin ja Korean markkinoilla.

Rauhansuun mukaan kansainvälinen kiinnostus juuri Matintalon kuvia kohtaan tuli yllätyksenä. Toimitusjohtaja oli ajatellut, että Matintalon käyttäminen mallina inspiroisi hiihtohulluja suomalaisia.

– Ajattelimme, että kansainvälinen media tarttuisi niin sanottuihin pääbrändikuviimme. Mutta lopulta ne, joissa oli naapurintyttö, olivatkin kiinnostavimpia – ehkä juuri siksi, ettei niissä poseerannut ammattimalli.

– Kuvista välittyy varmaan jotain sellaista lämpöä ja omaperäisyyttä, joka on vedonnut maailmalla, Matintalon luonnollisuutta kameran edessä kehuva Rauhansuu sanoo.

”Olen aika urheilijamainen tyttö”

Sunnuntaina maajoukkueen korkeanpaikan leiriltä Italiasta palannut Matintalo kertoo olevansa odottamattomasta suosiosta imarreltu. Mallina toimiminen oli Rovaniemellä asuvalle hiihtäjälle uusi kokemus.

– Olen aika urheilijamainen tyttö. En laittaudu mitenkään ihmeellisemmin treeneihin, joiden ympärillä arkeni kuitenkin pyörii. Oli täydellinen yllätys, että kuvat otettiin noinkin hyvin vastaan. Ajattelin, että ne menisivät lähinnä yrityksen omaan käyttöön.

– Hienoa nähdä, että itsestä on näköjään tuollaisiinkin juttuihin, vajaan parin viikon päästä Rovaniemellä kilpailukautensa aloittava Matintalo sanoo.

Maajoukkueeseen toissa kaudella murtautunut huippu-urheilija on tottunut olemaan parrasvaloissa päätyönsä puolesta. Siinä mielessä muotikuvaukset eivät jännittäneet.

– Urheilijana tottuu siihen, että on tosi paljon esillä. On paljon kuvaajia, toimittajia ja erilaisia mediatilaisuuksia. Muotikuvaustilanne on jopa helpompi, kun siinä on vain kuvaajan kanssa.

Matintalo kuvattuna maajoukkueen korkeanpaikan leirillä Italian Val Senalesissa syksyllä 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?