Huippuhiihtäjä Ristomatti Hakola sai poikkeuksellisen kunnianosoituksen kotikulmillaan – ”Se on aika tunteikaskin juttu”

Julkaistu:

Hiihto
Hiihtäjällä on nyt oma nimikkoruokakauppa.
Sekä edellisissä MM-kisoissa että olympialaisissa sprinttifinaalissa hiihtänyt Ristomatti Hakola sai jokin aika sitten lempinimensä yllättävään paikkaan: kaupan nimeen Kankaanpäähän.

Kimmo Jääskeläisen pyörittämä K-market Rise on esimerkki siitä, miten innovatiivisesti hiihtäjä, tämän isä Tuomo Hakola ja muu lähipiiri ovat keränneet kotiseudultaan tukijoita Hakolan uran puskemiseksi eteenpäin.

Tuki tulee tarpeeseen: esimerkiksi maailmancupin palkintorahaa sprinttiverbaalikko on urallaan kammannut kotiin toistaiseksi hieman alle 9 900 euroa.

– Se on aika tunteikaskin juttu, sillä meidän sukumme on aikanaan sen kauppakiinteistön rakentanut, ja isäni oli siinä kauppiaanakin. Nyt kauppapaikka tavallaan palaa perheeseemme mutkan kautta 30 vuoden jälkeen.
Hakola osallistuu myös erilaisiin liikuntatempauksiin kotipaikkakunnallaan. Hän sanoo kunnioittavansa normitöiden päälle ahkerasti treenaavia ihmisiä.

– Siihen on oppinut, kun on kesällä treenannut kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen kahdesti. Siinä menee mies rikki, vaikken ehkä olekaan Puolustusvoimien tärkein työntekijä, kersanttina toimiva Hakola sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt