Maastohiihto

Maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärinen kärsii viheliäästä vaivasta: ”Pakko se on sanoa jo ääneen”

Julkaistu:

Maastohiihto
Perttu Hyvärisen vaivaa on hoidettu levolla, kylmä- ja sähköhoidolla, hieronnalla, ultralla, osteopatialla ja fysioterapialla.
Tasan vuosi sitten tähän aikaan Perttu Hyvärinen harjoitteli itsensä vakavaan ylikuntotilaan, josta hän selvisi pakkolevon ansiosta lopulta olympiajoukkueeseen.

Nyt kun hiihdosta innostuneet hahmottelevat tulevan talven Seefeldin MM-joukkuetta, 27-vuotiaan Hyvärisen kohdalla on jälleen iso kysymysmerkki.

– Jalka on ollut ongelma. Pakko se on sanoa jo ääneen. Jalkapohjan kalvojänne tulehtui jo toukokuussa, ja tulehdus on jatkunut tänne asti.

– Sen päälle kuukausi sitten kantapään kiinnityskohtaan tuli vielä pieni repeämä, Hyvärinen kertoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ongelmat ovat näkyneet tärkeissä kesäharjoittelun juoksumäärissä: terveiden vuosien 200 tuntia on vaihtunut nyt vaivaiseen 20 tuntiin.

– Se ei ole käytännössä mitään. Ylävartalon kanssa olen sentään voinut tehdä töitä, ja tasatyöntötestin tulokset olivat hyvät. Alkukauden osalta on kuitenkin todella vaikea sanoa, miten hidas jalka on.


Hyvärisen mukaan jalkaa on hoidettu levolla, kylmä- ja sähköhoidolla, hieronnalla, ultralla, osteopatialla ja fysioterapialla.

Hyvärisen mukaan kyseessä on vamma, joka on aiheuttanut harjoitteluun haasteita jo neljänä viime vuonna.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun tulin kotiin Pontresinan-leiriltä, en pystynyt aamuisin kävelemään. Silloin oli vaikea kuvitella, että parin kuukauden kuluttua pitäisi hiihtää kilpaa.

Hän valmistautuu kauteen nyt päivä kerrallaan -periaatteella, ja 29. lokakuuta hiihdettävä Suomen cupin viesti määrittää paljon.

– Perinteisen viestiosuus antaa viitteitä, miten alkukautta voi suunnitella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt