Maastohiihto

Kaikki hiihtolajit näkyvät tv:stä nyt myös ilmaiseksi – he selostavat Ylellä ja Eurosportilla penkkiurheilijan supertalven

Julkaistu:

Talviurheilu
Ilta-Sanomat selvitti, ketkä selostavat talviurheilua Ylellä ja Eurosportilla tulevana talvena.
Tuleva talvi tarjoaa suomalaisille talviurheilun ystäville kosolti katsottavaa. Merkittävänä muutoksena edellisiin talviin on se, että maastohiihdon, mäkihypyn, yhdistetyn, alppihiihdon, lumilautailun ja freestylen televisiointioikeudet ovat siirtyneet maksulliselta C Morelta Yleisradiolle.

Ampumahiihto säilyy viime vuosien tapaan Ylellä. Edellä mainitut lajit näkyvät myös maksullisella Eurosportilla. Ilta-Sanomat selvitti, millaisilla kokoonpanoilla talvilajit selostetaan kanavilla.

Maastohiihdossa Ylellä päävastuuta kantaa Jussi Eskola, jonka asiantuntijoina jatkavat Sami Jauhojärvi ja Kalle Lassila. Eurosportilla äänessä on puolestaan Juhani Henriksson vierellään asiantuntija Toni Roponen, joka kommentoi myös ampumahiihtoa.


Mikko Hannula on Ylellä äänessä sekä mäkihypyssä että yhdistetyssä, kun taas Eurosportilla mäen selostaa Hannu-Pekka Hänninen ja yhdistetyn Tommy Rundgren. ”Hoopi” Hännisen rinnalla kommentaattorina toimii Jani Klinga. Hannulan asiantuntijoina toimivat Tommi Nikunen, Jari Mantila ja Eetu Vähäsöyrinki.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Johannes Oikarinen tulkitsee ampumahiihtoa Ylellä Paavo Puurusen ja Sanna-Leena Perungan kanssa, ja Eurosportilla selostuksesta vastaa Henry Järvinen.


Alppihiihdon pää-äänenä Ylellä on Nina Vanhatalo ja Eurosportilla kaksikko Petra Olamo ja Julius Vauhkonen, joiden rinnalla asiantuntijana on Sami Uotila. Vanhatalon aisaparina toimii Kalle Palander.

Lumilautailussa Ylellä vetovastuussa on Sami Saarenpää ja freestylessä Lauri Kottonen. Eurosportilla molemmista lajeista vastaa Mikko Suursalmi.

Kärkilajeista alppihiihdon maailmancupkausi käynnistyy Söldenissä 27. lokakuuta ja mäkihypyn Wislassa 16. marraskuuta. Yhdistetty alkaa Rukalla 23. marraskuuta ja maastohiihto samassa paikassa päivää myöhemmin. Ampumahiihtäjät pääsevät puolestaan irti Pokljukassa 30. marraskuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt