Maastohiihto

Ruumiinavauksesta saatu tieto Vibeke Skofterudin, 38, traagisesta turmasta salattiin – näin poliisi perusteli

Julkaistu:

Maastohiihto
Entinen huippuhiihtäjä Vibeke Skofterud kuoli vesiskootterionnettomuudessa heinäkuussa.
Poliisi julkisti maanantaina uusia tietoja Vibeke Skofterudin kuolemasta.

Skofterud, 38, joutui onnettomuuteen, kun hän oli palaamassa vesiskootterilla kesämökilleen musiikkifestivaaleilta Arendalin keskustasta. Hän törmäsi illan hämärissä olosuhteissa luotoon vaikeasti navigoitavalla alueella.

Entisen huippuhiihtäjän ruumiinavauksen maanantaina julkistetut tulokset paljastivat, että Skofterud kuoli vammoihinsa välittömästi. Samassa yhteydessä poliisi vahvisti, että Skofterud oli alkoholin vaikutuksen alainen turman sattuessa. Alkoholipitoisuus ylitti vesiliikenteessä sallitun rajan.

– Hänellä oli sallittua enemmän alkoholia veressä, eli yli 0,8 promillea. Tarkkaa promillelukemaa poliisi ei tule kertomaan, Arendalin poliisin edustaja Unni Guldberg sanoi poliisin tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Guldberg perusteli Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle, miksei tarkkaa promillelukemaa paljasteta julkisuuteen.

– Kyse on onnettomuudesta, joka johti traagiseen asiaan eli vesiskootterinkuljettajan kuolemaan. Yksilönsuoja huomioiden emme aio julkistaa tarkkaa promillemäärää, Guldberg sanoi.

Ruumiinavaus ei poliisin mukaan valottanut onnettomuuden perimmäistä syytä.

– Hän oli yksin, kun turma tapahtui. Ulkona oli pimeää ja näkyvyys oli heikkoa. Hänen veressään oli enemmän alkoholia kuin laki sallii, Guldberg sanoi.

Skofterud oli kuollessaan 38-vuotias. Hän voitti hiihtourallaan mm. viestin olympiakultaa Vancouverissa 2010 ja viestin MM-kultaa Obertsdorfissa 2005 ja Oslossa 2011.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt