Maastohiihto

Ida Eide, 30, kuoli kesken juoksukisan – Therese Johaug menetti sydänystävänsä vain hetki yhteisten juhlien jälkeen

Julkaistu:

Maastohiihto
Entinen norjalaishiihtäjä Ida Eide, 30, menehtyi viikonloppuna juoksutapahtumassa.
Ikävät uutiset Norjan urheilussa saivat jatkoa viime viikonloppuna, kun entinen huippuhiihtäjä Ida Eide menehtyi 30-vuotiaana sydänkohtaukseen.

Eide otti osaa suureen Norja juoksee -kuntoilutapahtumaan lauantaina. Norjalaismedian mukaan ohikulkijat löysivät hänet tuupertuneena maahan Ullensakerin lähistöllä. Hänet kiidätettiin medihelillä Ullevålin sairaalaan, jossa Eide menehtyi seuraavana päivänä.

Eide oli aktiivisimmillaan hiihtäjänä vuosina 2009–14. Hänen siskonsa Mari Eide kuuluu tällä hetkellä Norjan maajoukkueeseen. Ida Eide kuului myös huippuhiihtäjien Therese Johaugin ja Ingvild Flugstad Östbergin lähipiiriin. Ida Eide voitti omalla hiihtourallaan Norjan nuorten mestaruuden.

Mari Eide sai kuulla suru-uutisesta Italian Livignoon, jossa Norjan maajoukkue on parhaillaan leirillä. Hiihtäjä keskeytti leirin ja matkusti saman tien kotiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ida Eide oli esillä julkisuudessa viimeksi Therese Johaugin dopingkuulemisen yhteydessä tammikuussa 2017, kun hän oli tukemassa entistä maajoukkuetoveriaan tämän käryttyä kielletyn aineen käytöstä.

Muutama viikko sitten Eide ja Johaug juhlivat yhdessä 30-vuotispäiviään, kun kumpikin sai tasavuodet täyteen kesällä.
Heinäkuun lopussa entinen Norjan maajoukkuehiihtäjä Vibeke Skofterud menehtyi vesiskootterionnettomuudessa Arendalin seudulla. Eilen selvisi, että hänen veressään oli alkoholia onnettomuushetkellä.

Lue lisää: Ruumiinavaus paljasti uutta tietoa olympiavoittaja Vibeke Skofterudin hengen vieneestä onnettomuudesta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt