Maastohiihto

Ruumiinavaus paljasti uutta tietoa olympiavoittaja Vibeke Skofterudin hengen vieneestä onnettomuudesta

Julkaistu: , Päivitetty:

Hiihto
Vesiskootterionnettomuudessa kuolleen ex-hiihtotähden Vibeke Skofterudin ruumiinavauksen tulokset julkistettiin Norjassa.
Heinäkuun lopulla vesiskootterionnettomuudessa kuollut norjalainen hiihdon olympiavoittaja Vibeke Skofterud oli alkoholin vaikutuksen alainen turman sattuessa.

– Hänellä oli sallittua enemmän alkoholia veressä, eli yli 0,8 promillea. Tarkkaa promillelukemaa poliisi ei tule kertomaan, Arendalin poliisin edustaja Unni Guldberg sanoi poliisin tiedotteessa.

Skofterud oli ennen kohtalokasta iltaa ollut musiikkifestivaaleilla Arendalin keskustassa ja nauttinut alkoholia. Hän lähti festivaaleilta kesämökilleen vesiskootterilla ja törmäsi luotoon vaikeasti navigoitavalla alueella.

Ruumiinavauksen perusteella Skofterud kuoli vammoihinsa välittömästi. Poliisin mukaan onnettomuuden perimmäistä syytä ei ruumiinavauksessa kuitenkaan paljastunut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sitä voi vain spekuloida. Hän oli yksin, kun turma tapahtui. Ulkona oli pimeää ja näkyvyys oli heikkoa. Hänen veressään oli enemmän alkoholia kuin laki sallii, Guldberg sanoi.

Lue lisää: Traagisesti kuollut Vibeke Skofterud, 38, tunnettiin rohkeudestaan – ei salaillut syömishäiriötään ja lesbouttaan.

Skofterudin löytäneen meripelastusalus Inge Steenslandin päällikkö Asbjörn Rönning kommentoi heinäkuun lopulla Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle turmayön olosuhteita vaikeiksi.

– Sinä iltana oli erityisen pimeää, koska oli pilvinen sää, Rönning sanoi.

Rönningin mukaan löytöpaikka on vesiliikenteelle haasteellinen lukuisten saarien ja karien vuoksi.

– Se on alue, jossa on vähän suoria väyliä, Rönning jatkoi.


Skofterud oli kuollessaan 38-vuotias. Hän voitti hiihtourallaan mm. viestin olympiakultaa Vancouverissa 2010 ja viestin MM-kultaa Obertsdorfissa 2005 ja Oslossa 2011.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt