Maastohiihto

Pelottava tilanne rullahiihtokisan jälkeen – maajoukkuehiihtäjä ambulanssihelikopterilla sairaalaan

Julkaistu:

Hiihto
Norjalaishiihtäjä Kathrine Harsemin vointi heikkeni dramaattisesti kisan jälkeen.
Norjassa kisattiin perjantaina perinteinen 24 kilometrin rullahiihtokisa Auresta Brekkaan.

Naisten kisan voitti Heidi Weng, mutta kilpailun jälkeen nähtiin dramaattisia hetkiä. Neljäntenä maaliin tullut Kathrine Harsem pyörtyi maalialueella. Harsem jouduttiin viemään ambulanssihelikopterilla sairaalaan.

Norjan maajoukkuevalmentaja Ole Morten Iversenin mukaan Harsemin, 29, tila ei ollut hengenvaarallinen, mutta sanoi tilanteen olleen epämiellyttävä.

– Hänen energiansa loppuivat, kun hän ei onnistunut saamaan nestettä tankkauspisteistä. Hän vei sen liian pitkälle. Se ei ole vaarallista, mutta epämiellyttävää, kun näin tapahtuu. Meidän pitää tutkia, mitä tapahtui, Iversen sanoi NRK:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kieltämättä se näyttää dramaattiselta, kun joku pyörtyy maalialueella. Meidän pitää nyt pitää huoli, että hän saa lepoa ja ravintoa. Tilanne näytti huomattavasti pahemmalta, mitä se oli.

Harsem hävisi yhteislähtökisan voittaneelle Heidi Wengille 55,5 sekuntia. Kisan toinen oli Tiril Udnes Weng (+25,4 sekuntia) ja kolmas Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+27,7).

Harsem sijoittui viime kaudella kerran maastohiihdon maailmancupissa palkintosijalle, kun hän oli toinen Planican sprintissä. Hän oli myös Pyeongchangin olympialaisissa, jossa hän karsiutui sprintissä puolivälierävaiheessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt